ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερελής στο «Ραντάρ» για κορωνοϊό: «Πρέπει να λάβουμε άμεσα μέτρα Ιταλίας»

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2020, 10:46
Βερελής στο «Ραντάρ» για  κορωνοϊό: «Πρέπει να λάβουμε άμεσα μέτρα Ιταλίας»
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι ευκαιρία, μέσα στο κακό, να ευαισθητοποιηθούμε διεθνώς για το περιβάλλον»

Ο πρώην υπουργός, Χρίστος Βερελής, τόνισε την αναγκαιότητα, η χώρα να λάβει τα μέτρα της Ιταλίας για να δει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τόνισε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας, επιδρούν θετικά στο οικοσύστημα.

Έχει διαταραχθεί ο μικρόκοσμος μας, η κοινωνία μας, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει και αν θα έχουμε τις ίδιες συνθήκες. Υπολογίζω ότι θα υπάρχουν αλλαγές και από την πλευρά της οικονομίας αλλά και στον τρόπο ζωής και τις επιδράσεις που θα έχει όλη αυτή η ιστορία σε όλη την πολιτιστική πραγμάτωση η οποία υπάρχει στην κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Σταματούν οι αεροπορικές μεταφορές, σταματούν οι επικοινωνίες των ανθρώπων δια ζώσης. Υπάρχει ηλεκτρονική υποκατάσταση σε όποιον βαθμό μπορεί  αυτή να λειτουργήσει. Υπάρχει μία ανάταξη οικοσυστημάτων. Διάβασα ότι εμφανίστηκαν πάλι ψάρια στα κανάλια της Βενετίας και γέλασα πικρά. Η μείωση της ανθρώπινης δραστηριότητας δίνει χώρο να αναπνεύσουν τα οικοσυστήματα. Αυτή η ιστορία όταν τελειώσει θα αφήσει κάτι ουσιαστικό. Νομίζω ότι οι υπεύθυνες ηγεσίες παγκοσμίως λαμβάνουν αυτή τη στιγμή ένα μάθημα και μαζί με αυτές και όλοι μας. Ενδεχομένως φτάσαμε σε κάποια όρια. Αυτή η εμπειρία την οποία περνάμε, με το κόστος που θα πληρώσουμε, το οποίο θα είναι μεγάλο, είναι μια ευκαιρία, μέσα σε όλο αυτό το κακό, για την ανθρωπότητα. Μία δυνατότητα να υπάρχει μια ανάταξη των οικοσυστημάτων. Μια πιο προσεκτική και ευαίσθητη χρήση με το περιβάλλον».

Για τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση: «Τα μέτρα είναι καλά, δεν είναι πλήρη. Το βασικό μέτρο είναι η διαδικασία των μετακινήσεων που φέρνει και τις επαφές και τους κινδύνους με τις μολύνσεις. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει άμεσα ότι έγινε στην Ιταλία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr