ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κυρίτσης στο «Ραντάρ»: «Ο κόσμος ανταποκρίνεται στα μέτρα – Η κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από ιστορίες κοινωνικής υπευθυνότητας»

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2020, 10:34
Γ. Κυρίτσης στο «Ραντάρ»: «Ο κόσμος ανταποκρίνεται στα μέτρα – Η κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από ιστορίες κοινωνικής υπευθυνότητας»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα αυτή τη στιγμή να ενισχυθεί η δημόσια υγεία

Σύμφωνος με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής του κορωνοϊού, είναι ο Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη λειτουργία των εργοστασίων, αλλά και στην ανταπόκριση του κόσμου στα μέτρα.

«Όσοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς γίνεται ο βιομηχανικός βοράς της Ιταλίας να έχει πληγεί τόσοο βαριά και συνεχίζεται το πρόβλημα για ενάμιση μήνα τώρα, διπιστώσουν ότι παρά το γεγονός τα εργατικά συνδικάτα έκαναν εκκλήσεις, φτάσαμε στο τέλος αυτής της εβδομάδας, για να περιορίσουν την εργασία στα εργοστάσια. Αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε στα υπόψιν μας», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε για την αντίδραση των πολιτών στα μέτρα:

«Διαπιστώνω ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και δεν πιστεύω ότι πρέπει να οχυρώνεται η κυβέρνηση πίσω από ιστορίες κοινωνικής υπευθυνότητας. Η κοινωνία εφαρμόζει τα μέτρα. Δεν μπορεί να δημιουργεί μια συνθήκη, βάση της οποίας η κυβέρνηση να παραιτείται των ευθυνών ή των καθηκόντων της.  Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί στους δρόμους».

Για τις «ενστάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ: «Στηρίζουμε τα μέτρα, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα υγείας του δημοσίου. Τώρα είναι ανάγκη να φτιάξουμε αυτά τα πράγματα. Επειδή θα κουβεντιάζουμε ξανά για το ασφαλιστικό, ας θυμηθούμε την αδυναμία που έχει η ιδιωτική ασφάλιση να καλύψει την πανδημία. Όλα αυτά ισχύουν τον καλό καιρό και υπό προϋποθέσεις. Όταν σφίγγουν τα γάλατα, ο κόσμος κοιτάζει το κράτος και την πολιτεία».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr