ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Κουμουτσάκου για Έβρο: Οι ευθείες απειλές Σοϊλού που πρόδωσαν το σχέδιο της Τουρκίας

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2020, 16:06
Αποκάλυψη Κουμουτσάκου για Έβρο: Οι ευθείες απειλές Σοϊλού που  πρόδωσαν το σχέδιο της Τουρκίας
Facebook Twitter Whatsapp

Είχαμε ένα σχέδιο οργανωμένο, εκμετάλλευσης των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων, για να επιτευχθούν γεωστρατηγικοί στόχοι δια εκβιασμού της Ευρώπης, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κουμουτσάκος


Ως πιόνια στα χέρια της Άγκυρα χρησιμοποιήθηκαν απελπισμένοι μετανάστες στον Έβρο με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να καταγγέλλει πως το σχέδιο ήταν συνειδητό και οργανωμένο σχέδιο.

Στις σχετικά καταγγελίες προέβη ο κ. Κουμουτσάκος από το βήμα της Βουλής, αποκαλύπτοντας τις ευθείες απειλές για άνοιγμα των συνόρων, που είχε εκτοξεύσει στον ίδιο ο Υπουργός Εσωτερικών της γείτονος, Σουλεϊμάν Σοϊλού τον περασμένο Οκτώβριο για προώθηση καραβανιών μεταναστών καθημερινά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.  

«Θα σας στείλω είχε πει τότε ο κ. Σοϊλού, 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή και 75.000 τη Δευτέρα. Αποκαλύπτω σήμερα ότι αυτό μου είχε ειπωθεί τότε. Άρα είχαμε ένα σχέδιο οργανωμένο, εκμετάλλευσης των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων, για να επιτευχθούν γεωστρατηγικοί στόχοι δια εκβιασμού της Ευρώπης.

Υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων, για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας; Προφανώς όχι. Άλλωστε είναι υποχρέωση των κρατών, που πηγάζει από το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο», επισήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε εκείνη τη συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου 2019, ο Τούρκος ομόλογος του κ. Κουμουτσάκου τότε, είχε διατυπώσεις τις έντονες διαμαρτυρίες της Άγκυρας
για την έλλειψη βοήθειας από την Ε.Ε. και για υπονόμευση στο ζήτημα της Συρίας.

«Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα . Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο», κατέληξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.