ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη στο «Εκτός Γραμμής»: Τηλεοπτική προβολή μαθημάτων για το Δημοτικό, από την ΕΡΤ!

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2020, 12:03
Facebook Twitter Whatsapp

Το ζήτημα της πιθανής περικοπής της ύλης, η πιθανή παράταση του έτους και η μετακύληση των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι τα τρία σενάρια που μελετά το υπουργείο Παιδείας

Στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, δίνοντας μάλιστα κα μία είδηση: σύντομα οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους και μέσω της... ΕΡΤ!

«Ξέρω μπορεί να έχουν ταλαιπωρηθεί για να μπουν στις πλατφόρμες που είναι οι εξ αποστάσεως ασύγχρονες. Ήδη γίνονται αναβαθμίσεις και ο κ. Πιερρακάκης ενισχύει με πόρους το αντίστοιχο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και συγχρόνως τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, τώρα τα παιδιά Γυμνασίου και από την άλλη εβδομάδα του Δημοτικού, έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη που τόνισε ότι το δίκτυο δέχτηκε μεγάλη πίεση κι αυτό θα εξομαλυνθεί σιγά-σιγά. «Δεν προχωράμε παρακάτω, κάνουμε επανάληψη και εμπέδωση της ύλης», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα πώς θα αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος, η κ. Ζαχαράκη απάντησε: «Η προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής είναι η 27 Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα. Αν παραταθεί, προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε τρία σενάρια σημαντικά: Το ζήτημα της πιθανής περικοπής της ύλης, η πιθανή παράταση του έτους και βέβαια η μετακύληση των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «θα εξαντληθούν οι προσπάθειες να γίνουν οι Εξετάσεις κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Ερωτηθείσα αν αυτό προκαλέσει υπέρμετρο άγχος στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς δεν μπορούν να προετοιμαστούν σωστά, η κ. Ζαχαράκη απάντησε: «Θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειες που ανησυχούν. Να δούμε και τις υποδείξεις των ειδικών και αμέσως μετά θα παρθούν οι αποφάσεις».

Μαθήματα μέσω… ΕΡΤ!

«Σημαντικό για την πρόσβαση είναι ότι από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε μαθήματα και τηλεκπαίδευσης, τηλεοπτικής προβολής μαθημάτων για το Δημοτικό, από την ΕΡΤ. Αυτό δίνει μια δυνατότητα κυρίως στα μικρότερα παιδάκια που  θα παρακολουθούν, να μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους και από την τηλεόραση», αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας.