current views are: 9

1 Απριλίου 2020
Δημοσίευση06:12

Χρηστίδης στο «Ραντάρ»: Να μην γίνει καμία διακοπή λογαριασμού εν μέσω της πανδημίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ζήτησε νέα μέτρα από την κυβέρνηση για τους ανθρώπους που δεν έχουν την ευχέρεια να διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

Δημοσίευση 06:12’

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ζήτησε νέα μέτρα από την κυβέρνηση για τους ανθρώπους που δεν έχουν την ευχέρεια να διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο Παύλος Χρηστίδης επέμεινε στην θέση του, ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει νέα μέτρα, όσον αφορά τις υποχρεώσεις των πολιτών εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που εκείνοι ακολουθούν τις αποφάσεις σχετικά με την απαγόρευση των μετακινήσεων.

«Οι πολίτες μένουν στο σπίτι και προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να πάνε και στο σούπερ μάρκετ, να πληρώσουν λογαριασμούς κλπ. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι όσο κρατά αυτή η κρίση, δύο μήνες για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να κοπεί κανένας λογαριασμός ο οποίος σχετίζεται άμεσα με τη ζωή κάθε συμπολίτη μας. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα τέτοιο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι επιταγές που λήγουν ή οι δόσεις στις τράπεζες δεν έχουν ανακοινωθεί ότι αναστέλλονται», τόνισε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και είμαστε ικανοποιημένοι, όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές και στέκονται στις ουρές. Πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα για αυτούς. Οι 3 -4 εταιρείες δεν πρέπει να κόψουν κανένα τηλέφωνο. Πώς θα πείσεις τον άνθρωπο να μην βγει από το σπίτι του αν δεν έχει τηλέφωνο; Προτείνουμε να μην υπάρχει καμία διακοπή καμίας σύνδεσης όσο διαρκεί η κρίση. Οι δόσεις για την προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν έχει ανασταλεί».

Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε: «Χθες είδαμε ουρές σε τράπεζες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν άλλο τρόπο, δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές, δεν έχουν άλλον τρόπο να πληρώσουν λογαριασμούς. Είπαμε ότι για τους επόμενους δύο μήνες θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για να μην υπάρχουν διακοπές, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός».

Για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη της κρίσης: «Το πρώτο και βασικό είναι πώς θα αντέξει η ελληνική κοινωνία τους επόμενους δύο μήνες. Χρειάζονται οριζόντια μέτρα στήριξης για όσους ανθρώπους πλήττονται πραγματικά από την κρίση. Σήμερα, η Ελλάδα έχει κάποια όπλα στην φαρέτρα της, αλλά σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να προχωρήσει και η Ευρώπη, να ανοίξει την κάνουν του ευρωομολόγου. Δεν μπορεί αλλιώς να αντέξει η Ευρώπη και ειδικά ο ευρωπαϊκός νότος».


σχετικα αρθρα