ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάιατ: Κορωνοϊός, η μεγαλύτερη πρόκληση για τις ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2020, 19:28
Πάιατ: Κορωνοϊός, η μεγαλύτερη πρόκληση για τις ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ
Facebook Twitter Whatsapp

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση για την «αποτελεσματικότητά» της αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση για την «αποτελεσματικότητά» της να λάβει μέτρα έγκαιρα νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ. Επίσης, εξήρε την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση κινήθηκε στην ψηφιακή ατζέντα.

Σε συνέντευξή του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τζέφρι Πάιατ σκιαγράφησε τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ και υπογράμμισε την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης της πρόκλησης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εστιάζοντας στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, είπε ότι σήμερα οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε 9 Πολιτείες και σημείωσε ότι «η καλύτερη αναλογία που μπορώ να σκεφτώ όσον αφορά την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη μου στην αμερικανική ανθεκτικότητα είναι το Περλ Χάρμπορ και η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Διευκρίνισε ότι το 1941 οι ΗΠΑ είχαν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους στον Ειρηνικό, και τότε ήταν που η αμερικανική επιστημονική και βιομηχανική μηχανή συνεργάστηκε με εταίρους και συμμάχους «για να νικήσουν τις δυνάμεις του Άξονα και χτίσανε τη Δημοκρατία και τις κοινές αξίες που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα». Υπό αυτό το πρίσμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση.