ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διγαλάκης στο «Ραντάρ» για Ελληνικό Πανεπιστήμιο: «Το 96,5% των μαθημάτων παραδίδεται κανονικά εξ’ αποστάσεως»

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2020, 10:49
Διγαλάκης στο «Ραντάρ» για Ελληνικό Πανεπιστήμιο: «Το 96,5% των μαθημάτων παραδίδεται κανονικά εξ’ αποστάσεως»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι η διαδικασία πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία και πολλές φορές καλύτερη από προηγμένα πανεπιστήμια της Αμερικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε ότι το 85% των μαθημάτων παραδίδεται πλήρως, με τη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, έχει παρατηρηθεί αύξηση των φοιτητών που παρακολουθούν, ενώ όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει συμβάλει ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα κατάλαβε την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους. Είμαι σε θέση να πω ότι αυτή τη στιγμή δίνεται το 96,5% των μαθημάτων εξ’ αποστάσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Το πανεπιστήμιο είχε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά ασύγχρονη. Δεν ήταν εξοικειωμένο με τη σύγχρονη. Αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλο ποσοστό μαθημάτων με τη σύγχρονη εκπαίδευση. Σε πραγματικό χρόνο. Καθηγητής και φοιτητές μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλα πανεπιστήμια, όπως της Αμερικής που υποτίθεται ότι είναι τα πιο προηγμένα. Κάνουμε το ίδιο μάθημα και μερικές φορές και καλύτερο».

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στο μικρό χρονικό διάστημα που επετεύχθη ο στόχος: «Καλύψαμε αυτή την απόσταση σε πολύ μικρό χρόνο. Στις 10 Μαρτίου που έκλεισαν τα σχολεία, το πρώτο που κάναμε είναι να θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα των πανεπιστημίων να γίνεται διδασκαλία εξ αποστάσεως. Επειδή ήταν προφανές ότι η απαγόρευση θα παρατεινόταν ζητήσαμε να προετοιμάζονται για να έχουμε πλήρη μετάπτωση σε διδασκαλία εξ’ αποστάσεως».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν οι εξετάσεις εξ΄ αποστάσεως: «Ας μην βιαστούμε, έχουμε αρκετό διάστημα μπροστά μας. Έχουμε λύσεις που θα προτείνουμε στα πανεπιστήμια».

Όσον αφορά στα συγγράμματα ο υφυπουργός σημείωσε: «Έγινε προσπάθεια από τον Εύδοξο και αυξήθηκαν τα ηλεκτρονικά συγγράμματα σε 105.000. Όσο για τα έντυπα θα διανεμηθούν στους φοιτητές με εταιρεία ταχυμεταφορών».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr