ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που περιέχει τρία μηνύματα του Τσίπρα

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2020, 07:38
Μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που περιέχει τρία μηνύματα του Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Σαφή και ευδιάκριτα μηνύματα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στείλει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Σαφή και ευδιάκριτα μηνύματα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στείλει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος για την εκτενή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη των ΜΜΕ, η οποία μπορεί να εκδόθηκε κεντρικά από την Κουμουνδούρου, ωστόσο φέρει την «υπογραφή» του προέδρου του κόμματος.

Με τρόπο θεσμικό, και μετρημένη κριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μέσω της ανακοίνωσης τη στήριξη των ΜΜΕ που πλήττονται από τον κορωνοϊό, συντασσόμενος ουσιαστικά με την κυβερνητική απόφαση. Ωστόσο στέλνονται τρία μηνύματα:

  1. Προς την ίδια την κυβέρνηση: Και αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται μεν υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, αλλά με διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπερτονίζονται και οι θεσμικές ενέργειες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να συζητηθούν εκεί τα ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση των πολιτών
  2. Προς τα ΜΜΕ, καθώς πλέον ξεκαθαρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της στήριξης των Μέσων Ενημέρωσης: «Η ενίσχυση των Μέσων που διατηρούν εργαζόμενους και δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και καθίζησης των διαφημιστικών εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα είναι μία διαδικασία αναγκαία, αν και κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη από την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορωνοϊό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
  3. Προς το ίδιο τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους ακραίους του κόμματος. Δηλαδή προς στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπου σταθούν και όπου βρεθούν ξεσπαθώνουν κατά δημοσιογράφων γενικά και αόριστα, δημιουργώντας παραφωνίες στην κεντρική γραμμή του κόμματος. Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών κατά συντακτών και μέσων ενημέρωσης, στο όνομα ενός δήθεν προοδευτικού ακτιβισμού, ο οποίος το μόνο που καταφέρνει είναι να απομονώνει τον ΣΥΡΙΖΑ…