ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός στο «Ραντάρ»: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»

Δημοσίευση 1 Μαΐου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 1 Μαΐου 2020, 10:38
Ρωμανός στο «Ραντάρ»: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»
Facebook Twitter Whatsapp

Ανήμερα τις Πρωτομαγιάς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΝΔ αναφέρθηκε στην αξία της και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει, σε αυτήν την περίοδο της κρίση, ότι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

Στην αξία της Πρωτομαγιάς και στο εργατικό κίνημα αναφέρθηκε ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης που έπεται, κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

«Είναι πολύ σημαντική η Πρωτομαγιά όχι μόνο ουσιαστικά αλλά και συμβολικά και πολύ περισσότερο σε μια εποχή σαν αυτή που διανύουμε, που νομίζω ότι όλοι συνειδητοποιούν την αξία της εργασίας, την αξία το να διατηρηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας και σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε ότι μπορούμε και αφετέρου, ένα σχόλιο για τους συμβολικούς εορτασμούς, θεωρώ ότι είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο εργατικό κίνημα, να μην προχωρήσει κανείς σε τέτοιες κινήσεις, από τη στιγμή που το συμφέρον του κόσμου της εργασίας είναι πρώτα από όλα να βγούμε το συντομότερο από αυτήν την υγειονομική κρίση και τις οικονομικές συνέπειές της. Αν κάποιος πάει να θέσει εν αμφιβόλω, ή να υπονομεύσει όλη αυτήν την προσπάθεια που έχει γίνει, θα καθυστερήσει αυτή η έξοδος», τόνισε ο κ. Ρωμανός στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Εμείς δεν βάζουμε ταμπέλες, δεν έχουμε να κάνουμε με μικροπολιτική και διαφορές έχουμε να κάνουμε με στοιχήματα του κόσμου εργασίας, που αν θέλετε και ωφελιμιστικά να το δούμε και μικροπολιτικά, ο πρώτος που θα έχει συμφέρον να μην πληγούν τα δικαιώματα είναι η κυβέρνηση που κυβερνά αυτή τη στιγμή και που διαχειρίζεται όλη αυτήν την κρίση».

Για την κριτική που δέχεται η ΝΔ: «Υιοθετούμε προτάσεις που έρχονται από την κριτική. Είναι βασική προϋπόθεση ειδικά σε μια τέτοια πρωτόγνωρη κρίση. Ο πρωθυπουργός χθες απάντησε και η ομιλία του σε αυτό που λέτε. Χθες άκουσα την κ. Γεννηματά να λέει συγκεκριμένες προτάσεις και άκουσα από βήματος Βουλής τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι είναι ενδιαφέρουσες και θα τις εξετάσουμε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο ανοιχτοί είμαστε».

Για τον «μαύρο κόσμο» του διαδικτύου: «Οι σχέσεις της πολιτικής με τα ΜΜΕ είναι κάτι που συζητάμε στον δημόσιο διάλογο όσο διαρκεί η μεταπολίτευση. Όλοι όσοι εκτιθέμεθα δημόσια δεχόμαστε κριτική, άρα είναι παγκόσμιο φαινόμενο οι παθογένειες. Η ΝΔ δεν έχει πληρωμένα τρολς που ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και πιθανό υπάρχουν και σήμερα από άλλες πλευρές. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κόμμα, πολιτικός ή ο οποιοσδήποτε που να μην τον συμφέρει να εξυγιανθεί ο χώρος των social media».