ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: «Προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής»

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2020, 20:02
Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: «Προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρή απάντηση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για «αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής», από τον κ. Τσακαλώτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην αντεπίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Απαντώντας στη δήλωση του Τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σταϊκούρας τον κατηγορεί για «αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής».

«Ο κ. Τσακαλώτος, από όσα κατακλυσμιαία γίνονται στην παγκόσμια οικονομία, επιλέγει να αναλώνεται καθημερινά, αυτόκλητα, στη μεγάλης επιστημονικής σημασίας εξήγηση ταυτολογιών και πινάκων, όπως ο ίδιος γράφει. Μόλις κατανοήσει και είναι διαθέσιμος να μας εξηγήσει τα περί εξίσωσης πρώτου βαθμού, ίσως προσυπογράψουμε πρόταση υποψηφιότητας για το Nobel Οικονομικών», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας και συνεχίζει:

«Προς το παρόν, δεν θα τον συγχαρώ για τις προτεραιότητες, ούτε θα τον ευχαριστήσω για τις προθέσεις του, αν και κατανοώ τη μόνιμη ανάγκη του για επιστημονική και πολιτική επιβεβαίωση. Γεγονός, που τον ωθεί να επιδεικνύει αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής. Αλήθεια, αφού τα είχε όλα, όπως μας έλεγε, αντιληφθεί και προβλέψει με το ξέσπασμα της πανδημίας, μήπως θα έπρεπε να συμβουλεύσει και όλους τους Υπουργούς Οικονομικών παγκοσμίως, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους χρηματοπιστωτικούς οίκους και οργανισμούς, για να μην βρίσκονται στην ανάγκη να αναθεωρούν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους; Και αφού επαίρεται για τις προβλεπτικές του ικανότητες, μήπως μπορεί να μας πει και εάν θα επανέλθει η πανδημία; Ή μήπως προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και κατανόησε ότι η αβεβαιότητα του εξελισσόμενου περιβάλλοντος είναι μεγάλη; Αν το κατανόησε, έστω και τώρα, είναι θετικό για την οικονομία και τη χώρα».