ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει άμεσα η κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο

Δημοσίευση / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2020, 21:19
ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει άμεσα η κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών και του Τομεάρχη Άμυνας για τις προκλήσεις των Τούρκων στον Έβρο. Ζητούν αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από την κυβέρνηση.

Άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου με αλλαγή της κοίτης του ποταμού και την προκλητική κίνηση της Τουρκίας.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο Τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας, τονίζουν πως «η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει».

«Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή», τονίζουν και διερωτούνται:

  • «Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση;
  • Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού;
  • Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα;»

«Τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο», τονίζουν οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.