ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσόπουλος: Σωτήριος για την προστασία των συνόρων ο φράκτης στον Έβρο

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαΐου 2020, 15:00
Ρουσόπουλος: Σωτήριος για την προστασία των συνόρων ο φράκτης στον Έβρο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ για το ζήτημα που προέκυψε με την αλλαγή κοίτης του ποταμού Έβρου. Πώς σχολίασε τις ανακοινώσεις για το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το περιστατικό στον Έβρο με την αλλαγή κοίτης του ποταμού αλλά και για τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τοποθετήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος.

«Ένα κομμάτι πέραν του Έβρου είναι μέσα στην Τουρκία και είναι δικό μας και ένα κομμάτι ένθεν του Έβρου είναι μέσα στην Ελλάδα και είναι τουρκικό, αυτό είναι κάτι το οποίο ισχύει εδώ και δεκαετίες. Εκείνο το οποίο συνέβη είναι ότι πήγαν κάποιοι στρατιώτες μας, καθάρισαν την περιοχή για να προχωρήσει το χτίσιμο του φράχτη. Γιατί είδαμε τι είχε γίνει πριν από περίπου 2,5 μήνες και επιτυχώς αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση τότε. Οι Τούρκοι έκαναν κάποια νότα διαμαρτυρίας, εμείς απαντήσαμε μέσω του υπουργού Εξωτερικών επίσης με μία αντίστοιχη, και αυτό το οποίο θα μπορούσε να μην είχε ειπωθεί με αυτόν τον τρόπο και δημιούργησε περισσότερο την αίσθηση έχει να κάνει με το ότι δεν έχουν οριοθετηθεί ακριβώς τεχνικά ζητήματα στα λίγα μέτρα από εδώ ή λίγα μέτρα από εκεί», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Ο Πρωθυπουργός εχθές το βράδυ ήταν σαφής, είπε ότι εμείς προχωράμε σε αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω... Ο φράχτης απεδείχθη ένα σωτήριο μέσο για την προστασία των συνόρων της χώρας και περίτρανα αυτό απεδείχθη πριν από 2,5 μήνες στα περίφημα γεγονότα τα όποια έστησαν οι Τούρκοι, δεν είναι γεγονότα τα οποία έγιναν επειδή κάποιοι πρόσφυγες αποφάσισαν κάποια στιγμή να περάσουν τον Έβρο. Είναι μία καθαρά πολιτική πρωτοβουλία της Τουρκίας σε μία δύσκολη για εκείνη στιγμή», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας λογικό είναι να προτείνει κάτι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημασία έχει αυτό το κάτι που πρότεινε εάν είναι κοστολογημένο και εάν είναι πραγματοποιήσιμο ως πρόγραμμα... Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μιλήσει για 24 δισ. μέτρα, ο κ. Τσίπρας ήρθε να μας πει για 14 δισ. μέτρα. Αλλά αυτό δεν έχει τόσο πολύ σημασία. Εμείς έχουμε κοστολογήσει ακριβώς τα μέτρα αυτά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις