ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα στους μεγάλου ωφελημένους της πρότασης της Κομισιόν

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 27 Μαΐου 2020, 17:03
Πέτσας για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα στους μεγάλου ωφελημένους της πρότασης της Κομισιόν
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρόταση εκπληρώνει και τις τέσσερις προτεραιότητες της Ελληνικής πλευράς. «Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα ξοδέψουμε [σ.σ. το πακέτο], αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τις προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων της στην ευρωπαϊκή οικονομία.

«Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που από την αρχή είχε θέσει η Ελλάδα για το Ταμείο Ανάκαμψης», σημειώνει ο Στέλιος Πέτσας και τονίζει:

  • «Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
  • Να είναι ευέλικτο.
  • Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
  • Να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό».

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα γενναίο βήμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μπορεί να δράσει αποφασιστικά προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Με κινητήριες δυνάμεις την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, η ΕΕ μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από αυτή την κρίση. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το ενισχυμένο «χρηματοδοτικό πακέτο» που της αναλογεί, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλά την ενισχυμένη αξιοπιστία της. Η Κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα», είπε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις