ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για επέτειο προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ: Ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 28 Μαΐου 2020, 11:50
ΝΔ για επέτειο προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ: Ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας
Facebook Twitter Whatsapp

Η προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όραμά του και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας, σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ιστορική επέτειο.

Σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια η Ελλάδα γινόταν μέλος της «οικογένειας» της ΕΟΚ και με αφορμή την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στην κοινότητα η ΝΔ σχολιάζει πως η προσχώρηση στην ΕΟΚ «αποτέλεσε το μεγαλύτερο όραμά του και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας ».

Παράλληλα, από την οδό Πειραιώς σημειώνουν πως «Η ένταξη στην ΕΟΚ ισχυροποίησε τη χώρα μας έναντι εξωτερικών κινδύνων, συνετέλεσε στη σταθεροποίηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και βοήθησε στην οικονομική ανάπτυξη».

«Τιμάμε σήμερα την ιστορική επέτειο και με αυτοπεποίθηση για τα κεκτημένα μας, ενισχύουμε τη θέση της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επέτειο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«41 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την ημέρα που ο εθνάρχης και ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την υπογραφή ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί ως δέκατο μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Η προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όραμά του και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας. Η ένταξη στην ΕΟΚ ισχυροποίησε τη χώρα μας έναντι εξωτερικών κινδύνων, συνετέλεσε στη σταθεροποίηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και βοήθησε στην οικονομική ανάπτυξη.
Σήμερα το μήνυμα της Αλληλεγγύης και της κοινής αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Ευρώπη βρίσκεται προ γενναίων αποφάσεων που θα παίξουν ρόλο στο κοινό μας μέλλον, με την Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στη διαμόρφωση των συγκεκριμένων θέσεων.
Τιμάμε σήμερα την ιστορική επέτειο και με αυτοπεποίθηση για τα κεκτημένα μας, ενισχύουμε τη θέση της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις