ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάψευση Κόνσολα στο «Εκτός Γραμμής» για ζώνες νησιών: Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού διαχώριζε τα νησιά

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2020, 09:12
Διάψευση Κόνσολα στο «Εκτός Γραμμής» για ζώνες νησιών: Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού διαχώριζε τα νησιά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υφπουργός Τουρισμού αποκάλυψε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» από ποιες χώρες θα δεχτεί το πρώτο κύμα τουριστών η Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα που προκάλεσαν τσουνάμι αρνητικών αντιδράσεων στα νησιά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο κ. Κόνσολας απαντώντας στον δήμαρχο Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκα, καλεσμένος στην εκπομπή, τόνισε: «Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού προέβαινε σε κατάταξη των νησιών, σε επικίνδυνα και μη. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση. Αυτοί που το ισχυρίζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεπαρκείς».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί το υπουργείο δεν έβγαλε αμέσως ανακοίνωση διάψευσης της πληροφορίας, απάντησε: «Βλέποντας την ανησυχία της αγοράς, χθες έκανα μία δήλωση για να καθησυχάσω τους ανθρώπους του τουρισμού και να δώσουμε το στίγμα προς τα έξω ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες δομές υγείας, αλλά γίνονται προσπάθειες καταγραφής των προβλημάτων στα νησιά και ενδυνάμωσης του ΕΣΥ».

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης, ο οποίος χθες είχε δηλώσει ότι εξαιτίας αυτής της πληροφορίας, που «βάφτιζε» επικίνδυνο το νησί του, ταξιδιωτικοί πράκτορες προέβησαν σε ακυρώσεις κρατήσεων. «Χαίρομαι που το παίρνουν πίσω. Πρέπει να ξεκινήσουμε (το άνοιγμα του Τουρισμού) με καλή διαφήμιση», είπε ο κ. Παπακαλοδούκας και απευθυνόμενος στον υφυπουργό Τουρισμού, του επισήμανε την ανάγκη να επανδρωθούν οι δομές υγείας στα νησιά από γιατρούς με ειδικότητα: «Το έχετε υποσχεθεί και δεν το έχουμε δει ακόμα.  Αυτό μας κάνει να μην είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλη την Ελλάδα».

«Η κυβέρνηση στον πρώτο κύκλο εστίασε στα νοσοκομεία αναφοράς. Στον δεύτερο κύκλο προτεραιότητα έχει η στελέχωση των δομών υγείας», απάντησε ο υφυπουργός.

Από ποιες χώρες θα δεχτεί το πρώτο κύμα τουριστών η Ελλάδα

Από ποιες χώρες είναι καλοδεχούμενοι οι τουρίστες στην Ελλάδα; «Το 70% των επισκεπτών στη χώρα, προέρχεται από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Όμως, θα δεχτούμε επισκέπτες από εκείνες τις χώρες που ο επιδημιολογικός δείκτης είναι ίδιος με της Ελλάδας. Αν δούμε στην πορεία του χρόνου ότι χαμηλώνει αυτός ο δείκτης μέχρι τέλος του Ιούνη, ή είναι κλιμακούμενος προς τα κάτω, τότε ναι, θα ανοίξουν τα σύνορα και σε άλλες χώρες», είπε ο κ. Κόνσολας, ο οποίος διευκρίνισε τουρίστες από ποιες χώρες μπορούν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα:

«Δεν μπορούν να ανοίξουν η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Γαλλία. Οι άλλες χώρες των Βαλκανίων, της Αυστρίας, μέρος της Σκανδιναβίας… Η Σουηδία είναι υπό συζήτηση, παρακολουθείται…».

«Αποτύχαμε να περάσουμε το μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης να υπάρχει ενιαία πολιτική σε ό,τι αφορά τη διέλευση των επισκεπτών από την Ευρώπη και να υπάρχει ενιαίο πρωτόκολλο», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Υπάρχει το εθνικό πρωτόκολλο που θεσμοθετήθηκε την Παρασκευή, για πρώτη φορά στην ιστορία, και θα υπάρχει δειγματοληπτικός έλεγχος στις πύλες εισόδου».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr