ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υφυπουργός Τουρισμού «αδειάζει» τον Θεοχάρη στο «Εκτός Γραμμής»: Επικίνδυνοι και ανεύθυνοι όσοι προβάλουν ζήτημα επικινδυνότητας για τα νησιά

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2020, 13:36
Facebook Twitter Whatsapp

«Όσοι προβάλλουν ζήτημα επικινδυνότητας είναι και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι», δηλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού «καρφώνοντας» τον πολιτικό του προϊστάμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον πολιτικό προϊστάμενό του Χάρη Θεοχάρη «αδειάζει» ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τον διαχωρισμό των νησιών σε «ζώνες επικινδυνότητας», στον οποίο προέβη ο υπουργός Τουρισμού κατά την πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου για τον Τουρισμό.

«Αν κάποιος στο υπουργείο (Τουρισμού) είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είμαι σε λάθος υπουργείο», δήλωσε ο κ. Κόνσολας, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Στις επίμαχες διαφάνειες που είχε παρουσιάσει ο κ. Θεοχάρης, διαχώριζε τη νησιωτική χώρα σε τρεις ζώνες: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.  Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα, αυτό δεν ήταν επίσημη θέση του υπουργείου και ο ίδιος υποθέτει ότι ήταν σχέδιο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ.

«Αν ο κ. Θεοχάρης δημοσιοποίησε ένα ζήτημα που ήταν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δημιούργησε προβλήματα, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Θεοχάρη», είπε ο κ. Κόνσολας.

«Δεν είμαστε ούτε γιατροί ούτε επιδημιολόγοι. Στην παρουσίαση ο υφυπουργός δεν συμμετείχε», υπογράμμισε.

«Αστοχη η έκφραση 'επικινδυνότητα'. Πιστεύω ότι προήλθε από τη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η πρόθεση δεν ήταν αυτή. Ηταν ατυχής συγκυρία στην παρουσίαση», πρόσθεσε και συμφώνησε με την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, χθες στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής», ότι τηρείται ένα ενιαίο πρωτόκολλο΄υγείας.

«Όσοι προβάλλουν ζήτημα επικινδυνότητας είναι και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την πληροφορία ότι κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Θεοχάρης πρότεινε να δεχτεί η Ελλάδα επισκέπτες και από Βρετανία και ΗΠΑ, ο κ. Κόνσολας δήλωσε αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο: «Προσωπική μου θέση είναι ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε επισκέπτες από χώρες με υψηλούς επιδημιολογικούς δείκτες που ξεπερνούν αυτούς της Ελλάδας. Θα συγκατοικούσατε εσείς σε ένα ξενοδοχείο με Βρετανούς επισκέπτες;».

Στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».