ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για επίσκεψη Τσίπρα στην Καισαριανή: «Κάθε που ξαφνικά θυμάται να ενδιαφερθεί για τους καταστηματάρχες, θα του θυμίζουμε τι έκανε 4,5 χρόνια»

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2020, 08:27
ΝΔ για επίσκεψη Τσίπρα στην Καισαριανή: «Κάθε που ξαφνικά θυμάται να ενδιαφερθεί για τους καταστηματάρχες, θα του θυμίζουμε τι έκανε 4,5 χρόνια»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Καισαριανή με σκοπό να μιλήσει στους καταστηματάρχες για την κατάσταση την οποία βιώνουν, εξέδωσε η ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Καισαριανή βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα και τους χώρους εστίασης.

Η κίνηση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας θα συναντά ομάδες πολιτών και θα «παριστάνει ότι ενδιαφέρθηκε», εκείνη θα του θυμίζει τι έκανε γι αυτές τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του.

«Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας θα συναντά ομάδες πολιτών τις οποίες όψιμα ανακάλυψε και για τις οποίες ξαφνικά παριστάνει ότι ενδιαφέρθηκε, θα θυμίζουμε τι έκανε για τους συγκεκριμένους κλάδους τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Εχθές συναντήθηκε στην Καισαριανή με ανθρώπους της εστίασης στους οποίους αύξησε τον ΦΠΑ από το 13% στο 24%, μετατάσσοντας παράλληλα πολλές από τις πρώτες ύλες τους στον υψηλό συντελεστή, επέβαλε φόρο στον καφέ, φόρο στο internet που παρέχουν όλα τα καταστήματα εστίασης μέσω δωρεαν wi fi για τους πελάτες τους, αύξησε τον φόρο εισοδήματος, διπλασίασε την προκαταβολή φόρου, ενώ αύξησε την εισφορά αλληλεγγύης καθώς και τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές» αναφέρει η Πειραιώς για να συμπληρώσει πως σήμερα ο κ. Τσίπρας συναντιέται με τους οινοπαραγωγούς «στους οποίους επίσης έκανε τα πάντα για να βάλουν λουκέτο όσο κυβερνούσε».

Ειδικότερα, η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Τσίπρα αύξησε τον ΦΠΑ στο κρασί από το 23% στο 24%, επέβαλε ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, «ενώ έθεσε δυσβάστακτους όρους για την ογκομέτρηση δεξαμενών πλήττοντας τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα οινοποιεία, ανεξαρτήτως μάλιστα της εμπορικής πολιτικής τους».

Καταλήγοντας το κυβερνών κόμμα σημειώνει: «Στην ιδεοληπτική υποκρισία και τις επιλεκτικές αυταπάτες του κ. Τσίπρα εμείς απαντάμε με σχέδιο, σοβαρότητα, σταθερότητα και υπευθυνότητα, όπως απαιτούν οι πολίτες και η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε».