ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Αμαλία Μεγαπάνου: Έφυγε μια άξια Ελληνίδα που υπηρέτησε τον λαϊκό μας πολιτισμό

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2020, 11:33
Μητσοτάκης για Αμαλία Μεγαπάνου: Έφυγε μια άξια Ελληνίδα που υπηρέτησε τον λαϊκό μας πολιτισμό
Facebook Twitter Whatsapp

«Τη θυμάμαι να κάνει στενή παρέα με τους γονείς μου, στο Παρίσι, στη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και, έπειτα, στην Αθήνα», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, για την απώλεια της Αμαλίας Μεγαπάνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Άξια Ελληνίδα που επί χρόνια υπηρέτησε τα γράμματα και μελέτησε τον λαϊκό μας πολιτισμό», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Αμαλία Μεγαπάνου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

«Η Αμαλία Μεγαπάνου διέτρεξε με ευθύνη και σεμνότητα τη ζωή της, μιλώντας λίγο και πράττοντας πολλά. Αισθάνομαι τυχερός που τη γνώρισα από μικρός. Τη θυμάμαι να κάνει στενή παρέα με τους γονείς μου, στο Παρίσι, στη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και, έπειτα, στην Αθήνα. Εκπέμποντας πάντα ευγένεια, διακριτικότητα και κομψότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Διαβάζοντας, αργότερα, τα βιβλία της, ταξίδεψα στη γνώση και στην ευαισθησία της. Και διδάχτηκα την ισορροπία ανάμεσα στο δημόσιο και στο ιδιωτικό. Πώς γίνεται μία προσωπικότητα να πρωταγωνιστεί, επιλέγοντας ταυτόχρονα να μην βρίσκεται στο προσκήνιο. Την αποχαιρετώ με συγκίνηση όπως, νομίζω, όλοι οι Έλληνες".

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr