ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρίγος στο «Εκτός Γραμμής» για Ισραήλ: «Έχει μεγάλη σημασία – Είναι το ισχυρότερο στρατιωτικά κράτος της ευρύτερης περιοχής μας»

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιουνίου 2020, 12:46
Συρίγος στο «Εκτός Γραμμής» για Ισραήλ: «Έχει μεγάλη σημασία – Είναι το ισχυρότερο στρατιωτικά κράτος της ευρύτερης περιοχής μας»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Τη σημαντικότητα του πρώτου επίσημου ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Ισραήλ τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

«Ήταν μια συνάντηση την οποία επιθυμούσε η ελληνική πλευρά εδώ και πάρα πολύ καιρό, σχεδόν έναν χρόνο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει για αντικειμενικούς λόγους. Το Ισραήλ δεν είχε κυβέρνηση, ήταν σε μια φάση αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και οι κυβερνήσεις τους ήταν υπηρεσιακές. Από τον Μάρτιο και μετά που σχηματίζεται κυβέρνηση το Ισραήλ, έχουμε το πρόβλημα ότι έχουμε την κρίση με τον κορωνοϊό, οπότε δεν μπορούσαμε να επισκεφθούμε το Ισραήλ. Το ότι επιλέγει ο πρωθυπουργός να πάει το πρώτο του επίσημο ταξίδι μετά την κρίση, στο Ισραήλ, δείχνει τη μεγάλη σημασία» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Το Ισραήλ είναι το ισχυρότερο στρατιωτικά κράτος της ευρύτερης περιοχής μας και από το 2010 και μετά, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικής κατευθύνσεως έχουν επιλέξει να έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ».

Για την κοινή δήλωση σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα: «Είναι ένα βήμα το οποίο περιμέναμε, διότι οι ανακοινώσεις οι οποίες έβγαιναν παλαιότερα δεν έπαιρναν θέση 100%»