ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συμφωνία για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2020, 16:22
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συμφωνία για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δύο άνδρες μίλησαν για αρκετή ώρα.Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη του στο Star στις 25 Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει«Είμαστε σίγουροι για το δίκαιό μας και η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση. Δεν θα έπρεπε να είναι θέμα αν και πώς θα μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο – δεν θα έπρεπε να είναι είδηση. Πώς θα μιλάμε για ζητήματα, όπως, π.χ. η πανδημία. Δεν σημαίνει ότι επειδή μπορεί να υπάρχει μια επικοινωνία, πρέπει σώνει και καλά να λύσουμε όλα τα ζητήματα με τα οποία διαφωνούμε… Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

Η επικοινωνία του πρωθυπουργού, έρχεται μία ημέρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της όξυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με τη Γαλλία. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη συνομιλία η οποία διήρκεσε πάνω από μισή ώρα, συζητήθηκαν οι ελληνογαλλικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η προετοιμασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου.