ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση για Novartis: ΣΥΡΙΖΑ - «Η εταιρεία παραδέχεται το σκάνδαλο» - ΝΔ: Αντί να το διαλευκάνετε, στήνατε σκευωρίες

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2020, 22:45
Σύγκρουση για Novartis: ΣΥΡΙΖΑ - «Η εταιρεία παραδέχεται το σκάνδαλο» - ΝΔ: Αντί να το διαλευκάνετε, στήνατε σκευωρίες
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την υπόθεση Novartis. Η δήλωση του Γ. Ραγκούση και η σκληρή απάντηση του κυβερνώντος κόμματος.

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις εξελίξεις για την υπόθεση Novartis, στον απόηχο του εξωδικαστικού συμβιβασμού της φαρμακευτικής εταιρείας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας: «Στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας του κυρίου Μητσοτάκη συμβαίνουν παγκοσμίως πρωτοφανή πράγματα. Την ώρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η Novartis αναγκάζεται να παραδεχθεί το σκάνδαλο -το σκάνδαλο που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά- και να πληρώσει το ατιμωτικό πρόστιμο των 310 εκατομμυρίων δολαρίων για αυτό»

«Την ώρα που επίσης στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες  πραγματικά προστατεύονται και πλέον τους παρέχεται άσυλο από το αμερικανικό Δημόσιο. Την ίδια ώρα εδώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να υποτιμά με δραματικό τρόπο την νοημοσύνη των πολιτών και συνεχίζει να μιλά για δήθεν σκευωρία.  Κυρίως όμως συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτό το βαρύτατο και απάνθρωπο σκάνδαλο», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

Απαντώντας, η Νέα Δημοκρατία, σημειώνει πως «ο κ. Ραγκούσης με τις φιλότιμες και καθημερινές προσπάθειές του είναι κοντά στον προβιβασμό του σε κηπουρό του κ. Τσίπρα. Η εμπειρία του στα ψεύδη αποδεικνύεται πολύ «χρήσιμη», ώστε να επιχειρεί να ξεπλύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το όνειδος της μη διερεύνησης του πραγματικού σκανδάλου Novartis και της απώλειας πολλών χρημάτων από το ελληνικό δημόσιο, λόγω της συγκάληψης του πραγματικού σκανδάλου. Πάνω στον οίστρο του, του διαφεύγει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επι τεσσεράμιση χρόνια αντι να διαλευκάνει το σκάνδαλο Novartis και να απαιτήσει αποζημίωση υπερ του ελληνικού δημοσίου, το χρησιμοποίησε για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, στήνοντας μια πρωτοφανή σκευωρία σε βάρος τους.  Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι διερευνά κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Ολα αυτά κάνει πως δεν τα γνωρίζει ο κ.Ραγκούσης. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιος πρέπει να κάνει και τα θελήματα στο «μαγαζί»...».

Ραγκούσης: «Λυσσαλέα χυδαιότητα»

Απέναντι στην αλήθεια και τα επιχειρήματα μας προσπαθούν να σταθούν με λυσσαλέα χυδαιότητα.  Συνεχίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, μιλώντας για δήθεν σκευωρία, συνεχίζουν να μην αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για το απάνθρωπο σκάνδαλο Novartis, συνεχίζουν τον πολιτικό τους κατήφορο.