ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να λάβουν την υποτροφία τους οι 414 υποψήφιοι υπότροφοι του ΙΚΥ που έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2020, 19:27
ΣΥΡΙΖΑ: Να λάβουν την υποτροφία τους οι 414 υποψήφιοι υπότροφοι του ΙΚΥ που έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Κοινοβουλευτική ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό από τη χορήγηση υποτροφιών 414 επιτυχόντων φοιτητών, μελών μονογονεϊκών, τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και 46 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από τη χορήγηση υποτροφιών 414 επιτυχόντων φοιτητών, μελών μονογονεϊκών, τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

Οι 414 φοιτητές, είχαν συμμετάσχει σε προκήρυξη του ΙΚΥ για χορήγηση υποτροφίας. Συμπεριλήφθηκαν στον πίνακα επιλεγέντων μετά από ένστασή τους και κλήθηκαν -κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου- να υπογράψουν σύμβαση με το ίδρυμα, όπως κι έπραξαν.

Και ενώ ανέμεναν την έναρξη καταβολής της υποτροφίας, πληροφορήθηκαν δια του Τύπου ότι δεν εντάσσονται τελικώς στο πρόγραμμα, με αιτιολογία τη μη δυνατότητα χρηματοδότησης της συγκεκριμένης προκήρυξης, στο τμήμα που τους αφορά, από πόρους της ΕΕ.

Είναι δυνατόν, αναρωτιούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω οξείας οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, να χάνουν την υποτροφία τους 414 φοιτητές που ανήκουν στις πιο ευπαθείς οικογένειες; Ακόμα και αν δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί η δαπάνη από από πόρους της ΕΕ, είναι τόσο περιορισμένο το ύψος της που κρίνεται απαραίτητο και ανθρώπινο να δοθεί λύση, ακόμα και με εθνικούς πόρους. Κάθε άλλη εξέλιξη θα έθιγε τους φοιτητές αλλά και το κύρος του Ιδρύματος -αφού αυτό έχει υπογράψει ήδη τις συμβάσεις.