ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα στήρξης των ξεναγών λόγω της πανδημίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2020, 22:32
Μέτρα στήρξης των ξεναγών λόγω της πανδημίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Οι τομέαρχες του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου (Τουρισμού), Νεκτάριος Σαντορινιός (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας) κατέθεσαν αναφορά στους υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού

Σχέδιο που να αποτρέπει τη φτωχοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Οι τομέαρχες του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου (Τουρισμού), Νεκτάριος Σαντορινιός (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας) κατέθεσαν αναφορά στους υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού. Όπως επισημαίνουν, οι ξεναγοί της χώρας έχουν παραμείνει άνεργοι για μεγάλο διάστημα, ενώ η κρίση που παρουσιάζεται στον τουρισμό, λόγω πανδημίας, δεν αφήνει πολλές ελπίδες για την βιωσιμότητα του κλάδου φέτος. Υποστηρίζοντας τα αιτήματα της ομοσπονδίας, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας και οχύρωσης των ξεναγών, όπως η παροχή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, η έκδοση επιδομάτων ανεργίας για όσους δεν θα δουλέψουν μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και με ισχύ μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Οι άνθρωποι του τουρισμού στη χώρα μας αξίζουν την υποστήριξη της Πολιτείας μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα αποτρέψει τη φτωχοποίηση αυτών και των οικογενειών τους, αναφέρουν οι κ.κ. Νοτοπούλου, Σαντορινιός και Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr