ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα για το «White House» και τον Παππά - ΝΔ: «Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας» - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2020, 20:59
Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα για το «White House» και τον Παππά - ΝΔ: «Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας» - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Φωτιά» από τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανέβηκε για μια ακόμα φορά το πολιτικό «θερμόμετρο» με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που φέρνει στο «φως» καταγγελίες του εργολάβου κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά» απαντά στις αποκαλύψεις του εργολάβου ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις.

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis» αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας.  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ακόμα ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

ΝΔ: Να μην κρύβεται άλλο ο Τσίπρας - Να δώσει εξηγήσεις 

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το "Πρώτο Θέμα", που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί"».

«Υστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ: Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα', για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως υπογραμμίζει, «οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

- Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;

- Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;

- Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;»

«Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

«Πυρά» Καλογρίτσα κατά Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι η σύμβαση που έκανε ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του κ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του... White House». Οταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».