ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεγκέρογλου στο «Ραντάρ» για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: «Δεν ήταν παρασπονδία ενός υπουργού, ήταν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο»

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2020, 09:23
Κεγκέρογλου στο «Ραντάρ» για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: «Δεν ήταν παρασπονδία ενός υπουργού, ήταν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ τόνισε τη σιγουριά του ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε και μάλιστα ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου της χειραγώγησης των Μέσων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα σχετικά με τον Νίκο Παππά και στελέχη της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ενήμερος για τις κινήσεις του τότε υπουργού ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα ήταν και εμπνευστής του σχεδίου.

«Η δικαιοσύνη έχει τον λόγο έτσι κι αλλιώς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουμε να δοθούν εξηγήσεις, αλλά από ότι φαίνεται είναι μια ιστορία με πολύ βάθος, μιας και αποκαλύπτεται όλο το σχέδιο του ελέγχου και της χειραγώγησης των Μέσων Επικοινωνίας και της εναλλαγής και διαπλοκής με συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα», δήλωσε αρχικά ο κ. Κεγκέρογλου στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Ήδη εμείς είχαμε επισημάνει ότι δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Αυτό που συμβαίνει με τον Α’ υπουργό και τον Μιωνή ή με τον ίδιο υπουργό και τον κ. Καλογρίτσα, είναι η συνολική στάση και ο τρόπος διαχείρισης των πραγμάτων, που αποκαλύπτεται τώρα. Δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, ο συνδετικός κρίκος είναι ο υπουργός. Όλη αυτήν την ιστορία που βλέπουμε να αποκαλύπτεται φαίνεται ότι όχι μόνο τη γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ήταν και δικιά του έμπνευση. Είναι αυταπόδεικτο αυτό. Δεν είναι μια παρασπονδία του α ή β υπουργού, είναι ένα συνολικό σχέδιο. Εμείς λέμε ότι η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγοι και έχει την υποχρέωση να κινήσει διαδικασία ελέγχου».

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα: «Ένας πρωθυπουργός δύο πράγματα μπορεί να πει. Ένα ότι δεν ήξερε τίποτα και δεν μπορεί να γίνονται τόσα πράγματα πίσω από την πλάτη του και να μην ξέρει τίποτα, έχει πολιτική ευθύνη γι αυτό. Ή τα ήξερε όλα και πάλι έχει πολιτική ευθύνη».

Για το τι πρόκειται να γίνει στην πορεία: «Πρέπει να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Όλα αυτά που γίνονται ενδιαφέρουν τον κόσμο να δει πραγματικά την κύρια διάσταση της υπόθεσης. Είναι μεμονωμένη κίνηση ή είναι το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Προσπαθούσε να χειραγωγήσει τα Μέσα;».