ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος στο «Ραντάρ»: Ο βούρκος που έχει επενδύσει η ΝΔ κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2020, 10:16
Τζανακόπουλος στο «Ραντάρ»: Ο βούρκος που έχει επενδύσει η ΝΔ κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπερασπίστηκε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επισήμανε ότι ενδεχομένως να υπήρξαν «προβληματικές όψεις διαχείρισης».

«Αυτός ο βούρκος που έχει επενδύσει η ΝΔ κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα και στην αξιοπιστία του», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο. 

Αναφορικά με τη διεύρυνση του κόμματος, είπε: «Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια διαδικασία εν εξελίξει. Τα πρώτα μεγάλα βήματα που έγιναν με τη Συγκρότηση Προοδευτικής Συμμαχίας, έγιναν μέσα στην πολιτική μάχη, για την υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Άνθρωποι που ανήκουν στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, ουσιαστικά επέλεξαν όχθη».

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας από τους δύο μεγάλους πόλους στην πολιτική σκηνή του τόπου και αποτελεί στοίχημα αυτή η πολιτική επιρροή να έχει και ανάλογη κοινωνική επιρροή.

Όσον αφορά τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν απασχολούν τον κόσμο αυτά που βρίσκονται στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης και... σπρώχνονται από «συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει έντονη φθορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και πως «ο βούρκος που επενδύει η ΝΔ και τα μέσα ενημέρωση που τη στηρίζουν, φαίνεται ότι δεν απασχολεί τον κόσμο».

Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Μιωνή και Καλογρίτσα), όπως είπε «Εχουμε μια σειρά από καταγγελίες που καταπίπτουν η μία μετά την άλλη και από την άλλη έχουμε μια πραγματική διαφθορά του καθεστώτος της ΝΔ που δεν δέχεται αμφιβολία ότι όσο περνάει ο καιρός θα βγαίνει όλο και περισσότερο στο φως».

«Έχουμε κάποιες καταγγελίες που δεν στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά και από την άλλη έχουμε πληροφορίες από έρευνες κρατικών υπηρεσιών και της αστυνομίας, που είναι ανατριχιαστικές. Εμπλέκονται πρώην υπουργοί, νυν βουλευτές, παράγοντες της δημόσιας ζωής», πρόσθεσε και τόνισε πως πρέπει να βγουν στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Υπερασπίστηκε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επισήμανε ότι ενδεχομένως να υπήρξαν «προβληματικές όψεις διαχείρισης»: «Η πολιτική επιλογή που έγινε να υπάρξει αδειοδότηση των καναλιών, ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013, 2014. Δεν υπήρχε ΕΣΡ, η ΝΔ υπονόμευε και σαμπόταρε την προσπάθεια να υπάρξει ΕΣΡ και μέσα στην πολιτική σύγκρουση, όταν προσπαθεί να επιβάλλεις την τάξη, ενδεχομένως να υπάρξουν προβληματικές όψεις διαχείρισης».