ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης (δευτερολογία): Το νομοσχέδιο θα είχε ψηφιστεί από το Μάρτιο – Ήταν προεκλογική μας δέσμευση

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2020, 15:21
Μητσοτάκης (δευτερολογία): Το νομοσχέδιο θα είχε ψηφιστεί από το Μάρτιο – Ήταν προεκλογική μας δέσμευση
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου για τις πορείες διαμαρτυρίας σχολίασε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως έκανε δεκτό αίτημα του ΚΚΕ και πως αυτό θα είχε ψηφιστεί από το Μάρτιο.

«Μας ασκήθηκε μία κριτική από την αντιπολίτευση και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΙΝΑΛ γιατί καταθέτουμε το νομοσχέδιο αυτό τώρα. Υπήρξε μία προσπάθεια σύνδεσης του χρόνου κατάθεσης του νομοσχεδίου με κάποια επερχόμενη οικονομική καταστροφή. (…) Το νομοσχέδιο αποτελούσε σαφέστατη προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Τέθηκε σε διαβούλευση στις αρχές του έτους. Το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε στη Βουλή μετά από συνειδητή απόφαση δικιά μου και μετά από αίτημα του ΚΚΕ διότι θεώρησε ότι είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα έπρεπε να συζητηθεί όταν η Βουλή θα έχει επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας. Όταν θα μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Το αίτημα του ΚΚΕ το έκανα δεκτό γι’ αυτό και συζητείται τώρα. Αλλιώς θα είχε ψηφιστεί από το Μάρτιο», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του για το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Σε σχέση με το Ελληνικό σημείωσε: «Είπατε κ. Τσίπρα σε μία αποστροφή αρκετά ειρωνική την οποία κάνατε σχετικά με το ξεκίνημα των έργων στο Ελληνικό ότι στο γκρέμισμα είστε καλός και αυτό το ξέρετε ως μηχανικός. Είστε όντως καλός στο γκρέμισμα κ. Τσίπρα αλλά αυτό το γνωρίζετε ως πρώην πρωθυπουργός, όχι ως μηχανικός. Όταν μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση πολλών ετών ένα έργο επιτέλους ξεκινάει και ξεκινάει πραγματικά με τις κατεδαφίσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν τουλάχιστον οφείλετε να αναγνωρίζετε αυτή την πραγματικότητα και να μην επαναφέρετε στη μνήμη μας τις περιπτώσεις αντίστοιχων δικών σας εγκαινίων όπου εγκαινιάζατε έργα με μουσαμάδες και ζωγραφισμένα εκδοτήρια».

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον κ. Γεραπετρίτη σημείωσε: «Έρχομαι τώρα σε ένα δεύτερο θέμα το οποίο οφείλω να τοποθετηθώ και εγώ. Και αφορά το ζήτημα της αποστροφής του λόγου σας στο οποίο μνημονεύσατε τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη. Κοιτάξτε αφήσατε μία σαφέστατη υπόνοια στο λόγο σας ότι το κείμενο στο οποίο αναφερθήκατε το έγραψε ο κ. Γεραπετρίτης όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο επιμελητής ενός έργου προφανώς και δεν φέρει καμία συνολική ευθύνη ταύτισης όσων συμμετέχουν σε ένα τέτοιο συλλογικό έργο. Θα σας παρακαλούσα την επόμενη φορά για ακόμα μία φορά όταν μιλάτε στη Βουλή και όταν καταθέτετε στα πρακτικά στοιχεία να είστε ακριβής. Να καταθέτετε όλα τα κείμενα και όχι μισά και να μην επιχειρείτε να διαστρεβλώνετε  την πραγματικότητα και να δημιουργείτε εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε αυτή».