ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας (δευτερολογία): «Δεν αναλάβατε την ευθύνη για τα πεπραγμένα σας»

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2020, 16:51
Τσίπρας (δευτερολογία): «Δεν αναλάβατε την ευθύνη για τα πεπραγμένα σας»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας πως «ούτε μία φορά δεν αναλάβατε την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά τα δεινά που έφεραν στον τόπο τα πεπραγμένα σας».

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε στη διάρκεια της δευτερολογίας του ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα πεπραγμένα του. 

Ο κ. Τσίπρας στην δευτερολογία του επεσήμανε ότι: «Αυτό που διάβασα από την παράγραφο το κειμένου που επιμελήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης, είναι ότι έλεγχος από την αστυνομία και άδειες για πορείες δινόταν σε ανώμαλες περιόδους. Και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έθεσε τη γνώμη του. Κύριε Μητσοτάκη, η μεταπολίτευση ήρθε από τους αγώνες του ελληνικού λαού για τη δημοκρατία και την προκοπή. Οι αγώνες αυτοί, μαζί με το Πολυτεχνείο έφεραν τη μεταπολίτευση. Είμαι τέκνο της περιόδου εκείνης και μιας εποχής που έβαλε τη χώρα σε πορεία προόδου. Βρισκόμαστε στη μετέπειτα περίοδο, μετά τα μνημόνια είχαμε μια τομή, οι παρατάξεις που κυβέρνησαν κρίθηκαν. Η διαφορά ανάμεσα σε εμάς που ασκήσαμε κριτική στα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης, ότι κάνουμε κριτική και αυτοκριτική. Αλλά εμείς δεν φέραμε τα δεινά που έφερε η παράταξή σας στον τόπο. Δεν διογκώσαμε τα ελλείμματα εμείς, εμείς φέραμε πλεονάσματα. Δεν αυξήσαμε το χρέος. Και κυρίως δεν δημιουργήσαμε τα μεγάλα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης που έφεραν τη χρεοκοπία. Αλλά ούτε μία φορά δεν αναλάβατε την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά τα δεινά που έφεραν στον τόπο τα πεπραγμένα σας, παρά μιλάτε διαρκώς για σκευωρίες. Εμείς θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε τους αγώνες του λαού».