ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου για Αγιά Σοφιά: Να κινητοποιήσουμε αρμόδιους οργανισμούς και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2020, 15:38
Παπανδρέου για Αγιά Σοφιά: Να κινητοποιήσουμε αρμόδιους οργανισμούς και το Συμβούλιο της Ευρώπης
Facebook Twitter Whatsapp

Την κινητοποίηση των αρμόδιων οργανισμών αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Αγιά Σοφιά ζητά σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από Μουσείο σε τζαμί, θλίβει την παγκόσμια κοινότητα του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας και πλήττει όσους μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει «οφείλουμε να κινητοποιήσουμε άμεσα όλους τους αρμόδιους οργανισμούς, όπως και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και την κοινωνία πολιτών, για την παρακαταθήκη των επόμενων γενεών».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία ως πολλαπλά αρνητική. Η απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από Μουσείο σε τζαμί, θλίβει την παγκόσμια κοινότητα του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας και πλήττει όσους μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών. Τα ιστορικά μνημεία πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό ως κτήμα της ανθρωπότητας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η πολιτιστική κληρονομιά σε παγκόσμιο επίπεδο κινδυνεύει από τον ακραίο εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε άμεσα όλους τους αρμόδιους οργανισμούς, όπως και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και την κοινωνία πολιτών, για την παρακαταθήκη των επόμενων γενεών».