ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2020, 22:14
Δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής
Facebook Twitter Whatsapp

«Δηλώνω ότι για όσα συκοφαντικά και παράνομα αναφέρονται για εμένα στο πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, οι συντάκτες του θα λογοδοτήσουν τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια», σημείωσε η Γιάννα Παπαδάκου.
 

«Η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής φόρεσε παράνομα τον μανδύα του Δικαστή και του Εισαγγελέα για τους δημοσιογράφους που υπηρέτησαν με αυτοθυσία το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ενάντια στο Σύνταγμα και τους νόμους, με βάφτισε συμμέτοχο σε εγκληματική οργάνωση. Κι αυτό γιατί υπηρετώντας την ερευνητική δημοσιογραφία, αποκάλυψα πτυχές των σκανδάλων της Novartis, της Λίστας Λαγκάρντ, της ΠΑΝΓΑΙΑ, των Panama & Paradise Papers, αλλά και της λίστας Μπόργιανς. Εντόπισα και κατήγγειλα τις διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που οδήγησαν την χώρα μας στην πτώχευση», καταγγέλλει σε δήλωσή της η Γιάννα Παπαδάκου, αναφερόμενη στην εμπλοκή της στο Πόρισμα που εξέδωσε σήμερα (15/7) η πλειοψηφία της προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

«Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, παραβλέποντας ακόμα και την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής να απόσχει από οποιαδήποτε προανακριτική ενέργεια σε βάρος μου, διασύρει το όνομά μου, εμπλέκοντάς με σε ατιμωτικά αδικήματα. Τα μέλη της Πλειοψηφίας φθάνουν στο σημείο να αναφέρονται ακόμα και σε δημοσιογραφική μου εκπομπή στην τηλεόραση, όταν με αποκλειστική συνέντευξη του "πατέρα της Λίστας Λαγκάρντ", Ερβέ Φαλτσιανί, αποκάλυψα πώς ξεπλένονταν το μαύρο πολιτικό χρήμα!», πρόσθεσε.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, δεν έχω καν κληθεί να καταθέσω ως ύποπτη από κανένα Δικαστή ή Εισαγγελέα σε σχέση με την απερίγραπτη μήνυση του υποκλοπέα επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Στον αντίποδα, εγώ η ίδια έχω καταθέσει σε βάρος του μήνυση για ψευδή καταμήνυση και οι δυο υποθέσεις έχουν συσχετιστεί. Δεν έχω επίσης εμφανιστεί σε κανένα αρμόδιο όργανο να δώσω εξηγήσεις και να πω την άποψή μου για τον συκοφάντη μου, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται από την πλειοψηφία της Επιτροπής της Βουλής, το Συνταγματικό δικαίωμά μου της ακρόασής μου ενώπιον των Αρχών! Φυσικά παραβιάζεται και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, που προστατεύει το τεκμήριο αθωότητάς μου», υποστηρίζει η ίδια.

«Δηλώνω ότι για όσα συκοφαντικά και παράνομα αναφέρονται για εμένα στο πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, οι συντάκτες του θα λογοδοτήσουν τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Το ίδιο θα συμβεί και με εκείνους, που αναπαράγουν ή θα αναπαραγάγουν τα όσα ψευδή αναφέρονται σε αυτό το πόρισμα και με αφορούν», σημειώνει ακόμη η δημοσιογράφος, προαναγγέλοντας την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε «η αλήθεια δεν ακούστηκε στην Επιτροπή της Βουλής, καθώς η Πλειοψηφία μού στέρησε το δικαίωμα να εμφανιστώ ως μάρτυρας, ενώ της το ζήτησα. Ωστόσο, η αλήθεια θα ακουστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου θα οδηγηθούν οι συκοφάντες μου και θα μετατραπούν από κατήγοροι σε κατηγορουμένους».

Αναφερόμενη στην «εν ενεργεία συκοφάντη μου εισαγγελική λειτουργό, που όταν δέχεται εμβάσματα από τη Novartis πλημμυρίζει το σπίτι της» η κ. Παπαδάκου αναφέρει πως «σύντομα θα ελεγχθεί, όπως μαθαίνω, από τη Δικαιοσύνη. Τα ψέματά της εξάλλου έχουν αποδειχτεί και με τα έγγραφα του FBI».

«Και δέκα δημοσιογραφικές ζωές να είχα, πάλι θα έκανα τα ίδια. Θα τις αφιέρωνα σε αυτό, το ιερό καθήκον: την αποκάλυψη της αλήθειας και το ξεμπρόστιασμα της Διαφθοράς που κατατρώγει την δημόσια περιουσία και επιβουλεύεται τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού!», καταλήγει η δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr