ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιά Σοφιά: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θέτουν προ των ευθυνών τους ΕΕ και UNESCO

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2020, 13:29
Αγιά Σοφιά: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θέτουν προ των ευθυνών τους ΕΕ και UNESCO
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν προ των ευθυνών τους τόσο τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ όσο και τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Οντρεΐ Αζουλέ.

Να σταθούν η ΕΕ και η UNESCO στο ύψος των περιστάσεων ζητούν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ενόψει της αυριανής λειτουργίας της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί. 

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν προ των ευθυνών τους τόσο τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ όσο και τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Οντρεΐ Αζουλέ, προκειμένου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να διατηρήσουν τη φυσιογνωμία της Αγιάς Σοφιάς ως παγκόσμιο μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να προστατέψουν τις διεθνείς συμφωνίες και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. 

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώπιον του κ. Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι «η χαλαρή στάση της ΕΕ δίνει χώρο στον Ερντογάν να προκαλεί, να εκβιάζει και να αυθαιρετεί, μετατρέποντας ακόμη και την Αγιά Σοφιά σε τζαμί το οποίο αποτελεί χτύπημα στον πολιτισμό μας, στο Χριστιανισμό, στην καρδιά μας». Σε δήλωσή του, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε την 24η Ιουλίου  ημέρα θλίψης για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό και τόνισε ότι η Αγιά Σοφιά είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο που οφείλει η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει. 

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ανταποκρίνονται στο αυριανό κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου να προσέλθουν οι πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών για να ψάλλουν το «τη Υπερμάχω» και θα εκπροσωπηθούν από την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.