ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η κόντρα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα: «Είστε ο “υπουργός των πλειστηριασμών”» - «Κατέχετε δικαιωματικά τον τίτλο»

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2020, 20:14
Μαίνεται η κόντρα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα: «Είστε ο “υπουργός των πλειστηριασμών”» - «Κατέχετε δικαιωματικά τον τίτλο»
Facebook Twitter Whatsapp

 Οι δύο πολιτικοί «τρώγονται» σαν τα… κοκόρια πάνω από την αγωνία των πολιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ύστερα από τους διαξιφισμούς τους στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας», οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σταϊκούρας μετέφεραν την κόντρα τους στα social media.

Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, παρουσίασε το κομμάτι της ομιλίας τους στη Βουλή και στο τέλος χαρακτηρίζει τον κ. Σταϊκούρα ως «υπουργό των πλειστηριασμών».

«Ο Σταϊκούρας είναι ο μόνος Υπουργός Οικονομικών από το 2010 και μετά που δικαιούται να έχει τον τίτλο «Ο Υπουργός των Πλειστηριασμών». Γιατί άλλο οι πλειστηριασμοί γενικά και άλλο οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και σπιτιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Άμεση απάντηση Σταϊκούρα

Ο υπουργός Οικονομικών δεν άφησε αναπάντητο τον χαρακτηρισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τονίζοντας ότι ο τίτλος του «υπουργού των πλειστηριασμών» του ανήκει δικαιωματικά.

«Κρείττον το σιγάν του λαλείν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο και απαντώντας σε ανάρτηση του τελευταίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την προστασία της α' κατοικίας.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, ο κ. Τσακαλώτος προσπάθησε να 'δοξαστεί' κρυπτόμενος. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, το συνηθίζει.

Αντί να συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα της προστασίας της α' κατοικίας, στην οποία κατέθεσα στοιχεία, πίνακες και συνοδευτικά έγγραφα, πολλά εκ των οποίων με την υπογραφή του ως υπουργού Οικονομικών, προτίμησε να αποχωρήσει. Και στη συνέχεια να τοποθετηθεί μέσω του Facebook.

Ο κ. Τσακαλώτος, από την 'κρύπτη' του, με χαρακτήρισε 'υπουργό των πλειστηριασμών'. Λυπάμαι, αλλά δεν τολμώ να του αμφισβητήσω τίτλο που δικαιωματικά τον κατέχει.

Και αυτό αφού:

1ον. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι αυτός που κατήργησε την προστασία της α' κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019, με τον Νόμο 4346/2015;

2ον. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι αυτός που δήλωσε τον Νοέμβριο του 2017 ότι "οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους";

3ον. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι αυτός που επί των ημερών της υπουργίας του πραγματοποιήθηκαν 25.672 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί;

Είναι φανερό ότι ο κ. Τσακαλώτος, με τα πεπραγμένα του ως υπουργός, υπήρξε όχι μόνο ο υπουργός των πλειστηριασμών, αλλά και της άρσης της προστασίας της α' κατοικίας, των φόρων, της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και των κατασχέσεων.

Γι' αυτό, κ. Τσακαλώτο, κρείττον το σιγάν του λαλείν».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να απαντήσει εκ νέου στον ΥΠΟΙΚ, γράφοντας ότι χαρακτηριστικά ότι «Η άρση προστασίας για την κύρια κατοικία και τις ευάλωτες ομάδες έχουν όνομα:Χρήστος Σταϊκούρας».

Αναλυτικά έγραψε: «Ο κ. Σταϊκούρας εκτός από μια ακατανόητη εμπάθεια, παρουσιάζει μία εξαιρετική αδυναμία να απαντάει εντός θέματος και στο να διαβάζει κείμενα. Απάντησα από το βήμα της Βουλής, απάντησα με δελτίο τύπου, απαντάω ξανά σε μια ύστατη προσπάθεια να τον βοηθήσω. Πραγματικά πλέον δεν ξέρω αν δεν καταλαβαίνει το θέμα ή το καταλαβαίνει και επιλέγει να μην απαντήσει. Πάντως θα είχε σίγουρα πρόβλημα στο μάθημα της έκθεσης.

Το θέμα μας είναι αν υπάρχει προστασία κύρια κατοικίας και αν η ΝΔ δεσμεύτηκε να την καταργήσει. Η απάντηση είναι ναι.

Ο κ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας δηλαδή, καταλαβαίνει ότι είναι άλλο οι πλειστηριασμοί γενικά και άλλο η αδιαφορία όταν πρόκειται για πλειστηριασμούς σε πρώτη κατοικία των ευάλωτων ομάδων ή το θεωρεί δυσνόητο επιχείρημα;

Με απλά λόγια για όποιον διαβάζει και παρακολουθεί: Η άρση προστασίας για την κύρια κατοικία και τις ευάλωτες ομάδες έχουν όνομα: “Χρήστος Σταϊκούρας”».