ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για κορωνοϊό: «Για να μην αναλάβει καμία ευθύνη θυμήθηκε το φιλότιμο»

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2020, 17:34
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για κορωνοϊό: «Για να μην αναλάβει καμία ευθύνη θυμήθηκε το φιλότιμο»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί με τους αρμόδιους υπουργούς και επιστήμονες για το θέμα της πανδημίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η τοποθέτηση το Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Ειδικούς για το θέμα του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στους πολίτες και επικαλέστηκε το φιλότιμό τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη».

Αυτά τα λόγια ήταν που προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσα από πηγές τονίζει ότι: «Για να μην αναλάβει καμία ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε το φιλότιμο, όμως οι πολίτες έχουν φιλότιμο και το έχουν αποδείξει, σε αντίθεση με τον ίδιο...».

Ειδικότερα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Αφού άνοιξαν τα πάντα χωρίς σχέδιο, αφού απείλησαν τους πολίτες με πρόστιμα ενώ μείωναν τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες, αφού εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων αυξάνουν την πληρότητα των πλοίων, τώρα ο κ. Μητσοτάκης, για να μην αναλάβει καμία ευθύνη, θυμήθηκε το φιλότιμο. Όμως οι πολίτες έχουν φιλότιμο και το έχουν αποδείξει, σε αντίθεση με τον ίδιο...».