ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ για ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου: «Περιπλέκει τα θέματα – Φέρει ακέραια ευθύνη ο Μητσοτάκης»

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 6 Αυγούστου 2020, 22:30
ΚΙΝΑΛ για ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου: «Περιπλέκει τα θέματα – Φέρει ακέραια ευθύνη ο Μητσοτάκης»
Facebook Twitter Whatsapp

Την αντίθεσή του στη μερική συμφωνία για ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του επανέλαβε την απόφαση του πρωθυπουργού να μην «επιδιώξει τη συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για διαμόρφωση Εθνικής γραμμής» και τόνισε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ακέραια ευθύνη των επιλογών του.

Ανακοίνωση αναφέρει:

«Η σταθερή θέση μας είναι ότι τα Ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, με βάση και το διεθνές δίκαιο. Η επιδίωξη τα τελευταία 15 χρόνια της χώρας μας ήταν η πλήρης οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η μερική συμφωνία ενώ διεμβολίζει το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, μπορεί να περιπλέκει τα θέματα οριοθέτησης στις ζώνες που επιλέχθηκαν να παραμείνουν εκτός της Ελληνο-Αιγυπτιακής συμφωνίας.

Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν επιδιώκει τη συνεννόηση για διαμόρφωση Εθνικής γραμμής και αρνείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη των επιλογών του.

Σε κάθε περίπτωση τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση ούτε για στείρα αντιπολίτευση και επιφυλασσόμαστε για την αξιολόγηση μετά από πλήρη ενημέρωση μας σε σχέση με τους όρους της συμφωνίας».