ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τραγωδία στην Εύβοια: «Μοναδική ικανότητα της οι επικοινωνιακές φιέστες - Προκλητική η δήλωση Χαρδαλιά για το 112»

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2020, 16:35
ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τραγωδία στην Εύβοια: «Μοναδική ικανότητα της οι επικοινωνιακές φιέστες - Προκλητική η δήλωση Χαρδαλιά για το 112»
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση κατά της κυβέρνησης άσκησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του ότι γνωρίζουν μόνο από επικοινωνιακές φιέστες, ενώ αναφερόμενος στον Νίκο Χαρδαλιά τόνισε ότι οι δηλώσεις του αποτελούν «μνημείο προκλητικότητας».

«Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Εύβοια με τους νεκρούς από τις πλημμύρες συγκλονίζουν όλη την Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση και συνέχισε:

«Είναι πλέον ολοφάνερο πως η μοναδική ικανότητα που διαθέτει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι οι επικοινωνιακές φιέστες και τίποτε παραπάνω. Οι δε δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Ν. Χαρδαλιά, αποτελούν μνημείο προκλητικότητας, καθώς έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η γραμμή 112 δεν λειτούργησε για να μην υπάρξουν θύματα! Και την ίδια στιγμή, παραδέχτηκε ότι ενώ γνώριζαν για τις καιρικές συνθήκες, δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα».

«Η κομματικοποίηση και πλήρης διάλυση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει τραγικά αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων. Αυτές τις δύσκολες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές και τα στελέχη του βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής», καταλήγει.