ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 12 Αυγούστου 2020, 20:07
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στην ανατολικά Μεσόγειο.

«Την 3η συνεχόμενη ημέρα που το Τουρκικό ερευνητικό παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμφανίστηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Έλληνας ΠΘ για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά.

«Αν δεν υπάρχουν έρευνες και άρα παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του Διεθνούς παράγοντα», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.

«Όπως και με τη παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος σε νησίδα του Έβρου, όπου το ΥΠΕΞ έκανε επίσημο διάβημα αλλά κατά τα άλλα δεν είχαμε παραβίαση, έτσι και τώρα δεν έχουμε παραβίαση απλά ανάπτυξη των στόλων. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν», καταλήγουν.