ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε φωτογραφίες για το περιστατικό με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» στους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2020, 20:37
Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε φωτογραφίες για το περιστατικό με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» στους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τουρκική προκλητικότητα στο περιστατικό της επακούμβησης ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας μετά από τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου.

Την πλήρη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών προκλήσεων εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από έτοιμα της χώρας μας.

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τουρκική προκλητικότητα στο περιστατικό της επακούμβησης ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας μετά από τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου. Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε συγκλονισμένος, μετά την παρουσίαση των ντοκουμέντων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι απίστευτο αυτό που βλέπει δεν πρέπει να συμβεί, ξανά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης στο Βερολίνο.