ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως στον «Alpha 989» για άνοιγμα σχολείων: «Μας ανησυχούν οι ασυμπτωματικοί»

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 31 Αυγούστου 2020, 12:03
Κεραμέως στον «Alpha 989» για άνοιγμα σχολείων: «Μας ανησυχούν οι ασυμπτωματικοί»
Facebook Twitter Whatsapp

«Σε περίπτωση που ανασταλεί η λειτουργία τμήματος ή σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Έχουν ενισχυθεί οι δομές συνολικά των φορέων που συμβάλλουν στην τηλεκπαίδευση», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κλειστά – μέχρι αύριο - κράτησε τα χαρτιά της αναφορικά με την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Alpha 989 και στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα σε κάποιο σχολείο, δεν θα κλείσει η σχολική μονάδα, αλλά μόνο το τμήμα.

Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι  «το μεσημέρι έχουμε μια τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή των ειδικών και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η έκρηξη των κρουσμάτων τον Αύγουστο, φάνηκε να συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με ασυμπτωματικούς. Θέλουμε να έχουν επιστρέψει οι εκδρομείς, δεν έχουν επιστρέψει ακόμα, για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών. Θα συζητηθούν όλα αυτά το μεσημέρι και θα γίνουν τελικές ανακοινώσεις αύριο».

Επισήμανε πως σε περίπτωση κρούσματος, δεν θα κλείνει η σχολική μονάδα, αλλά το τμήμα του μαθητή που νόσησε, ωστόσο, «αν σε κάποια περιοχή υπάρξει έξαρση, μπορεί να υπάρχουν συνέπειες στις σχολικές μονάδες».

«Αν οι ειδικοί θεωρήσουν ότι μια περιοχή χρήσει αυξημένων μέτρων προστασίας, όπως συνέβη με την Ξάνθη, υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείνουν οι σχολικές μονάδες», είπε και πρόσθεσε: «Σε περίπτωση που ανασταλεί η λειτουργία τμήματος ή σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Έχουν ενισχυθεί οι δομές συνολικά των φορέων που συμβάλλουν στην τηλεκπαίδευση».

«Έχουμε προβλέψει για την περίπτωση δημιουργίας διαδικτυακών τμημάτων. Κάποιοι μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, θα μπορούν δικαιολογημένα να απουσιάζουν από το σχολείο», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων σε μικρότερες ηλικίες, η κ. Κεραμέως τόνισε: «Τα παιδιά παραμένουν ακόμα η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα».

Αναφορικά με τις βάσεις και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπου είδαμε περιστατικά μαθητών που έδωσαν… λευκή κόλλα, να περνούν σε σχολές, η κ. Κεραμέως σχολίασε: «Είχαμε ένα στον τρεις επιτυχόντες ΓΕΛ να εισάγεται με βαθμό κάτω από τη βάση και αυτό προφανώς και πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά».

«Η μεταρρύθμιση στην Παιδεία γίνεται από κάτω προς τα πάνω», υπογράμμισε.