ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη, Μισέλ, Μέρκελ για τουρκικές προκλήσεις και Ανατολική Μεσόγειο

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2020, 14:18
Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη, Μισέλ, Μέρκελ για τουρκικές προκλήσεις και Ανατολική Μεσόγειο
Facebook Twitter Whatsapp

Τι θα συζητήσουν ο Κύπριος πρόεδρος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητήσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αυτό το εξάμηνο προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, κατά τη επικοινωνία των τριών, ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει Μισέλ και Μέρκελ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για όλες τις δραστηριότητες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, όπως είναι και το θέμα της Αμμοχώστου.

Κατά την συνομιλία τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα της πραγματοποίησης μιας διεθνούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο. Πρόταση την οποία είχε προωθήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Για τη Λευκωσία δεν τίθεται θέμα απουσίας της από μια τέτοια διάσκεψη και αυτό έχει ήδη διαβιβαστεί προς την κατεύθυνση των Βρυξελλών.

Στη συνέχεια ο Σαρλ Μισέλ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με το σύνολο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ και η οποία είναι προπαρασκευαστική της συνόδου κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Λόγω της πραγματοποίησης της τηλεδιάσκεψης Αναστασιάδη-Μισέλ-Μέρκελ, αναβάλλεται η αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr