ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ελληνικά το μήνυμα Ακάρ από το Anadolu: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές» του Μακρόν (Βίντεο)

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2020, 16:18
Στα ελληνικά το μήνυμα Ακάρ από το Anadolu: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές» του Μακρόν (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Ελλάδα υποκινείται κατά κάποιο τρόπο, η Ελλάδα χειραγωγείται, ενθαρρύνεται να εξοπλιστεί και οδηγείται σε πρακτικές που στερούνται ουσιαστικού σχεδιασμού», αναφέρει σε μήνυμά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Και στα ελληνικά μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, την προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ από το Κας, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ώρες.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές στις επιχειρήσεις διάσωσης του Μακρόν που αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσωπική του αποκατάσταση», αναφέρει ο κ. Ακάρ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του πρακτορείου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιτίθεται σε Ελλάδα και Γαλλία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχει «μία προβοκατόρικη προσέγγιση του θέματος, με επικεφαλής και πρωτεργάτη τον Εμανουέλ Μακρόν» υποστήρίζοντας πως η Αθήνα «χειραγωγείται» και «υποκινείται» από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αναλυτικά η δήλωση Ακάρ: 

«Αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι ότι ούτε η τεταμένη ατμόσφαιρα ούτε η υποδαύλιση αλλά ούτε και η προβοκάτσια θα ωφελήσει κανέναν. Κυρίως δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Αυτό καθίσταται σαφές. Εδώ υπάρχει, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, μία προβοκατόρικη προσέγγιση του θέματος, με επικεφαλής και πρωτεργάτη τον Εμανουέλ Μακρόν. Διακρίνουμε σε αυτή μία προκλητικότητα. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα υποκινείται κατά κάποιο τρόπο, η Ελλάδα χειραγωγείται, ενθαρρύνεται να εξοπλιστεί και οδηγείται σε πρακτικές που στερούνται ουσιαστικού σχεδιασμού. Το τελευταίο 15νθημερο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις μεγάλες ασκήσεις, από ξηρά, θάλασσα και αέρα με συμμετοχή πολυεθνικών δυνάμεων. Αν δεν συνιστούν πρόκληση όλα αυτά, τότε τι είναι; Ο κ. Μακρόν επειδή καταλαβαίνει ότι χάνει τη στήριξη της γαλλικής κοινωνίας προσπαθεί σε μία απέλπιδα κίνηση να κουκουλώσει τα λάθη του με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει επί του θέματος και τη ρητορική που υιοθετεί. Η ευχή μας, εν προκειμένω, είναι οι Έλληνες γείτονές μας να μην παρασύρονται από τις υποκινήσεις των Γάλλων με αρχηγό τον Μακρόν, να μην δέχονται αυτές, να δουν την πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές (υποχείριο) με αυτόν τον τρόπο στις επιχειρήσεις διάσωσης του Μακρόν που αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσωπική του αποκατάσταση», δηλώνει ο Χουλουσί Ακάρ.