ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός στον Alpha 98,9: ΚΚΕδες μου λένε ότι ο Μητσοτάκης είναι μεγάλος ηγέτης

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 17 Σεπτεμβρίου 2020, 11:38
Ρωμανός στον Alpha 98,9: ΚΚΕδες μου λένε ότι ο Μητσοτάκης είναι μεγάλος ηγέτης
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ποτέ η ΝΔ δεν τη στήριξε, επισημαίνοντας πως «κάναμε τα πάντα για να μην υπογραφεί, γιατί από τη στιγμή που θα υπογραφόταν θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τετελεσμένα».

«Λόγω της έλλειψης αντιπολίτευσης, που είναι θλιβερή, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απήχηση στο μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού και του πολιτικού φάσματος. Από την κεντροαριστερά μέχρι τη δεξιά. Έχω ακούσει και ΚΚΕδες να μου λένε ότι ο Μητσοτάκης είναι ηγέτης και ότι αποδείχτηκε μεγάλος ηγέτης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ψηφίσουν Μητσοτάκη», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Ο Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι σε δύσκολες συνθήκες το κράτος μπορεί να είναι σοβαρό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι ποτέ η ΝΔ δεν τη στήριξε, επισημαίνοντας πως «κάναμε τα πάντα για να μην υπογραφεί, γιατί από τη στιγμή που θα υπογραφόταν θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τετελεσμένα. Σεβόμαστε τη συμφωνία, είναι κομμάτι του διεθνούς δικαίου πλέον και κοιτάμε να ενισχύσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή και να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε».

Όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο κ. Ρωμανός τόνισε ότι τα νέα, αυστηρότερα, μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες  έχουν ως στόχο να μην φθάσουμε στο επίπεδο άλλων χωρών που επιστρέφουν στη συνταγή του lockdown.

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία, τόνισε ότι «δεν σημαίνει ότι με το που βρεθεί ένα κρούσμα σε σχολείο πρέπει να κλείνει το σχολείο».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της τηλε-εκπαίδευσης στις περιπτώσεις που κλείνουν τάξεις ή σχολεία, τονίζοντας πως «εννοείται ότι ο στόχος είναι αυτός και όπου υπάρχουν αστοχίες, διορθώνονται».

Σχολιάζοντας δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Εργασίας έχει στα σκαριά νόμο που οι υπερωρίες των εργαζομένων θα «πληρώνονται» με έξτρα ημέρες άδειας, ο κ. Ρωμανός σχολίασε: «Δεν έχω γνώση του νέου νόμου, ξέρω ότι η κατεύθυνση είναι να υπάρχει μια ευελιξία με πρωταγωνιστή τον εργαζόμενο».

Τέλος, προανήγγειλε ότι το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ ετοιμάζει ένα συλλεκτικό ενημερωτικό, με όλα τα fake news για τον covid μέχρι τη γελοία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.