ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Ερντογάν κατά ελληνικής εφημερίδας για υβριστικό δημοσίευμα σε βάρος του

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:02
Μήνυση Ερντογάν κατά ελληνικής εφημερίδας για υβριστικό δημοσίευμα σε βάρος του
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δικηγόροι του Τούρκου προέδρου κατέθεσαν μήνυση εναντίον των υπευθύνων ελληνικής εφημερίδας για το υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήνυση κατά των υπευθύνων ελληνικής εφημερίδας για το υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του κατέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης, για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», σχετικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Από το πρωί της Παρασκευής, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει χωρίς περιστροφές το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», χωρίς να την κατονομάζει. «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο: