ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα μετά τις αντιδράσεις πολιτών για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καρδίτσα – Τι λέει η Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2020, 18:17
Πολιτική κόντρα μετά τις αντιδράσεις πολιτών για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καρδίτσα – Τι λέει η Νέα Δημοκρατία
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις αντιδράσεις κατοίκων στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα. Σκληρή απάντηση του κυβερνώντος κόμματος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκληθεί έπειτα από τις αντιδράσεις κατοίκων των πληγέντων περιοχών στην Καρδίτσα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως νοσταλγεί «τις πλατείες των “αγανακτισμένων”». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΝΔ, «κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των “αγανακτισμένων”. Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών. Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα».«Ακόμα ψάχνουμε τα πλάνα του κ. Τσίπρα να περπατάει στους δρόμους. Του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αρκετά», καταλήγει η ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος της ΝΔ βουλιάζει κάθε μέρα

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε επίθεση στη ΝΔ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα. «Όπως προβλέψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο. Δεν επέτρεψε σε ΜΜΕ να καλύψουν την επίσκεψη, δίνοντας μόνο στημένα πλάνα να τον αποθεώνουν κατά μόνας, περικυκλωμένο από αστυνομικούς. Δεν τόλμησε να περπατήσει στους δρόμους της Καρδίτσας, να μιλήσει με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες και να ακούσει την απόγνωσή τους για την ολική καταστροφή και την πλήρη εγκατάλειψη ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τέσσερις μέρες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Για αυτούς αρκέστηκε να βάλει δυνάμεις των ΟΠΚΕ να τους σπρώχνουν, μην τυχόν και ακουστεί στα πλάνα μία φωνή διαμαρτυρίας. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα βίντεο κυκλοφόρησαν ήδη. Το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. βουλιάζει κάθε μέρα. Τα επικοινωνιακά σόου που στήνει με αστυνομική συνδρομή δεν θα τον σώσουν».

«Το επικοινωνιακό αφήγημα του Μεσσία πνίγηκε στις λάσπες της Καρδίτσας»

«Το επικοινωνιακό αφήγημα του Μεσσία πνίγηκε στις λάσπες της Καρδίτσας. Όσο κι αν η Ν.Δ. προσπαθεί να στήσει ένα ψεύτικο σκηνικό, η πραγματικότητα τη ξεπερνάει», αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίσει:

«Δεν είναι όμως θέμα σκηνοθέτη, το σενάριο είναι που φταίει και δεν πείθει.

Οι εκατοντάδες αυθόρμητοι πολίτες που αποδοκίμασαν σήμερα τον κ. Μητσοτάκη έξω από το Δημαρχείο, πιθανότατα στη πλειοψηφία τους να είχαν ψηφίσει Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να είχε κάνει το πολύ απλό: την επόμενη ημέρα της ολοκληρωτικής καταστροφής να περπατούσε στην οδό Κουμουνδούρου της Καρδίτσας, όπως έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εχθές, δίνοντας λίγη συμπαράσταση στους απελπισμένους καταστηματάρχες. 

Αντί αυτού επί πέντε ημέρες δεν πέρασε κανείς. Και τα μέτρα αποκατάστασης που εξήγγειλε είναι τελικά το λάδι στη φωτιά, αφού δε φτάνουν ούτε για ζήτω...

Ας μην τα κάνουν χειρότερα λοιπόν οι επιτελείς του Μαξίμου βγάζοντας αστείες ανακοινώσεις. Ας το καταλάβουν πως η εικονική πραγματικότητα έχει όρια».