ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καφαντάρη στον Alpha 98,9: «Η Πολιτική Προστασία πρέπει να προλαμβάνει τις καταστροφές – Δεν έχουν ακόμα ρεύμα πληγείσες περιοχές – Έπρεπε να έχουν στείλει γεννήτριες»

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2020, 11:42
Καφαντάρη στον Alpha 98,9: «Η Πολιτική Προστασία πρέπει να προλαμβάνει τις καταστροφές – Δεν έχουν ακόμα ρεύμα πληγείσες περιοχές – Έπρεπε να έχουν στείλει γεννήτριες»
Facebook Twitter Whatsapp

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον τρόπο που η κυβέρνηση θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον κυκλώνα «Ιανό» για να αποφευχθούν οι καταστροφές αλλά και οι μετέπειτα συνέπειες στις περιοχές που επλήγησαν.

Η Χαρά Καφαντάρη τόνισε ότι η κυβέρνηση, ενώ γνώριζε για την κακοκαιρία που θα έπληττε τη χώρα, δεν πρόλαβε καταστάσεις και παρουσίασε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπου που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα.

«Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πάμε στην Κεφαλονιά, εγώ σαν αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, για να δούμε τη μεγάλη καταστροφή στο νησί και στην Ιθάκη. Πρέπει να πούμε ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε παρόντες και είναι σημαντικό. Το Σάββατο είχαμε πάει στην Καρδίτσα και ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Κεφαλονιά τη Δευτέρα, τη στιγμή που η περιφερειάρχης Ιονίου θα έρθει σήμερα 5 μέρες μετά την καταστροφή. Έχει σημασία αυτό γιατί έχει αρμοδιότητες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καφαντάρη στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των καταστροφών:

«Η αντιπολιτευτική μας τακτική, όπως και στο θέμα της πανδημίας, ήταν τεκμηριωμένη και με προτάσεις συγκεκριμένες. Υπάρχει ένας νόμος για την Πολιτική Προστασία που ψηφίστηκε τον Φλεβάρη. Η κυβέρνηση τον έβαλε σε αναστολή και πάμε σε νόμους και διατάξεις από το 2003. Για τις φυσικές καταστροφές, η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας είναι σημαντική. Αυτή οφείλει να προλάβει, να εστιάσει στην πρόληψη και αυτή είναι η πρότασή μας. Η πρόληψη δεν είναι απλό πράγμα, σημαίνει αναγνωρίζω τον κίνδυνο, προετοιμάζομαι, εκπαιδεύω τον κόσμο, παρεμβαίνω και προβαίνω σε βραχεία αποκατάσταση. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα, δεν μπορεί κάποια σημεία του νησιού να μην έχουν ρεύμα. Δεν δόθηκε έγκαιρα η δυνατότητα να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ και της κινητής τηλεφωνίας για παράδειγμα. Αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί κατά τη διάρκεια του φαινομένου, αλλά πριν από αυτό, έπρεπε να έχουν σταλεί γεννήτριες και προσωπικό, γιατί δεν ήταν κάτι ξαφνικό».