ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στον Alpha 98,9: «Είμαστε εκτεθειμένοι για τις συντάξεις του ΟΓΑ»

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2020, 12:50
Οικονόμου στον Alpha 98,9: «Είμαστε εκτεθειμένοι για τις συντάξεις του ΟΓΑ»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Λαμία από την κακοκαιρία, τους τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και την καθυστέρηση καταβολής των αγροτικών συντάξεων.

«Εκτεθειμένος» στον κόσμο για την καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι για τα αντιπλημμυρικά έργα θα έπρεπε να πάρει πρωτοβουλία το κράτος, διατηρώντας τον κεντρικό και ουσιαστικό ρόλο και όχι να παραμείνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Τα αντανακλαστικά ήταν γρήγορα στην αρχή, το αν θα είμαι ευχαριστημένος θα φανεί το επόμενο διάστημα ότι οι άνθρωποι θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Αυτό είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός, ότι θα κριθούμε από την ταχύτητα της αποκατάστασης. Πρέπει το κράτος να υλοποιήσει αυτά που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέχρι τώρα ό,τι έγινε, έγινε σωστά. Καταγράφηκαν οι ζημιές, φτιάχτηκαν δομές, δόθηκαν οδηγίες για κονδύλια και από εκεί και πέρα να πούμε ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα και ζουν από τη δουλειά τους, ειδικά όσοι ασχολούνται με το βαμβάκι. Έχει γίνει μεγάλη καταστροφή στη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Το στοίχημα είναι πόσο γρήγορα ο κόσμος θα πάρει αποζημιώσεις και πόσο σοβαρά θα ασχοληθεί η πολιτεία με την αντιπλυμμηρική προστασία», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης:

«Η αντιπλημμυρική προστασία πρέπει να ανέβει πίστα. Το κράτος πρέπει να έχει κεντρικό και ουσιαστικό ρόλο. Πρέπει να αλλάξουμε το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων. Υπάρχουν μεγάλα έργα κατά μήκος της χώρας, τα οποία γίνονται με τρόπο που φαίνεται ότι δημιουργεί προβλήματα. Όπως το κράτος έφτιαξε κεντρικές υπηρεσίες, πρέπει να φτιαχτεί και τέτοιου είδους δομή για αυτόν τον λόγο. Είναι προφανές ότι ό,τι έχει σχεδιαστεί πριν από χρόνια δεν αποδίδει».

Για τις αγροτικές συντάξεις και τον λόγο που καθυστερούν: «Ειδικά στη δική μας περιφέρεια, είναι περίπου 3.500 αιτήσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν, από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία είχε αφήσει 4 υπαλλήλους να εξυπηρετούν τους πολίτες 5 νομών για μια σειρά από ασφαλιστικές εκκρεμότητες. Εκεί που δεν έχουμε πρόοδο και είμαστε εκτεθειμένοι, είναι στην απονομή των συντάξεων του ΟΓΑ. Περιμένουμε και η δέσμευση είναι ότι από τον Νοέμβριο, με την ψηφιοποίηση των συντάξεων θα μπουν σε σειρά τα παλιά. Η πραγματικότητα είναι ότι το κράτος έχει κάνει σημαντικά πράγματα στην ψηφιοποίηση. Γίνανε πράγματα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr