ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης στον Alpha 98,9: «Απαράδεκτη η παρέμβαση Τσακαλώτου» - Τι είπε για καταλήψεις και «πλατείες»

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:12
Σπίρτζης στον Alpha 98,9: «Απαράδεκτη η παρέμβαση Τσακαλώτου» - Τι είπε για καταλήψεις και «πλατείες»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, η οποία είναι αντίθετη από όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δημιουργώντας θέμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μέσω Facebook, αναφορικά με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ και τον τρόπο που χρησιμοποιείται σε σχολεία και πλατείες, αλλά και στις καταλήψεις.

«Την Ελληνική Αστυνομία πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Αυτό που δεν ευχόμαστε είναι να γίνει υποχείριο σε πολιτικές σκοπιμότητες ή σε δράσεις που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό αίσθημα της πλειοψηφίας των αστυνομικών και του ελληνικού του λαού», τόνισε ο κ. Σπίρτζης στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή και συνέχισε:

«Αναφέρομαι στο πώς χρησιμοποιείται ΕΛ.ΑΣ για τις καταλήψεις στα σχολεία και στην αντιμετώπιση ομάδων νέων ανθρώπων που κάθονται στις πλατείες».

Για τις καταλήψεις: «Δεν γίνονται οι καταλήψεις για τη μη χρήση μάσκας. Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, γιατί δεν επαρκούν οι υποδομές. Εδώ και έναν χρόνο γνώριζαν ότι χρειάζονται αίθουσες. Γι αυτό γίνονται καταλήψεις. Συμφωνούμε με οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα εκφράζει την αντίθεσή της από τη στιγμή που γίνεται με δημοκρατικό τρόπο. Όταν μια Γενική Συνέλευση μαθητών ή τα όργανα του μαθητικού κινήματος, αποφασίζουν κινητοποίηση, είναι παράνομης δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στη χώρα και τη δημοκρατική μας παράδοση».

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας: «Όσοι πιστεύουν και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, οφείλουν ακόμα και αν διαφωνούν να τηρούν το μέτρο. Συγχρωτισμός μπορεί να γίνει και στο σπίτι μας. Στις πλατείες υπάρχουν άνθρωποι και παρέες των 4-5-7 ατόμων και είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Να σας θυμίσω τι έγινε στην Κυψέλη μετά το lockdown, Η αστυνομία πρέπει να παρεμβαίνει και να κάνει συστάσεις και όχι να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες και σε μια λογική του τρόμου και της πάταξης που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας».

Για το ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε αστυνομική βία: «Δεν είναι το ίδιο όταν η ΕΛ.ΑΣ περιφρουρεί μια διαδήλωση και πολλές φορές προκαλεί επεισόδια ή έχει εντολές από την πολιτική ηγεσία και άλλο αυτά τα φαινόμενα αστυνομικής βίας που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εύχομαι να μην μπουν στο σπίτι σας και σας βάλουν στην ταράτσα δεμένο σαν τον Ινδαρέ. Σήμερα δίνουμε συγχαρητήρια στην αστυνομία και ελπίζουμε να έχει αποτέλεσμα ενάντια στην τρομοκρατία, όχι να υποκαταστήσει την τρομοκρατία».

Για τις άδειες οδήγησης: «Η ΕΛ.ΑΣ μπόρεσε και εξάρθρωσε ένα κύκλωμα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, σχετιζόμενο με τις άδειες οδήγησης. Δεν είναι παράξενο που ο πρώτος νόμος που κατάργησε η ΝΔ ήταν αυτός για τον τρόπο έκδοσης αδειών; Αυτός ο νόμος είχε οδηγήσει στα κυκλώματα να μην επιτρέπουν να γίνονται εξετάσεις. Όταν θέλουμε να πάμε σαν κοινωνία να πάμε δύο βήματα παρακάτω, σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να τα βάλει με όλα αυτά τα κυκλώματα. Όλα αυτά τα ανέχεται κάποιος. Βέβαια είναι σκοπιμότητα της κυβέρνησης. Ο ένας άνθρωπος που είναι κατηγορούμενος ήταν συνεργάτης υπουργού».

Για τα ΜΜΜ: «Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να είχαμε 750 περισσότερα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακύρωσε τον διαγωνισμό η κυβέρνηση Καραμανλή, εμείς δεν βρήκαμε ένα ευρώ δεσμευμένο από το ΕΣΠΑ για την αγορά και την προμήθεια λεωφορείων, παλέψαμε με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων να μπορέσει να συντηρήσει και να παράξει λεωφορεία, δεν βρήκαμε χρηματοδότηση για αυτόν τον τρόπο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεννοηθήκαμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, εξασφαλίσαμε πόρους, βγάλαμε τον διαγωνισμό. Υπάρχει λύση, έπρεπε όταν διέλυσε η ΝΔ τον διαγωνισμό να τον επαναλάβει. Σίγουρα δεν είναι λύση αυτό που κάνει η ΝΔ να δίνει σε ΚΤΕΛ και μάλιστα όπως αυτά της Αττικής που έχουν μεγάλα προβλήματα… Είμαστε υπέρ του να τονωθούν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι έκτακτα, τον Μάρτιο ήταν έκτακτα. Μπορούν να κάνουν απευθείας ανάθεση δισεκατομμύρια σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και δεν μπορούν για τα λεωφορεία. Κάνει απευθείας ανάθεση για τον Μεγάλο Περίπατο αλλά δεν μπορεί για τα λεωφορεία;».

Για τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» του Τσίπρα σε Μητσοτάκη και την παρέμβαση Τσακαλώτου: «Η παρέμβαση Τσακαλώτου είναι απαράδεκτη. Δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα τα κόμματα πρέπει και οφείλουμε τα στελέχη, όταν υπάρχουν διαφωνίες να συζητάμε με τα όργανα, όχι μέσω Facebook. Αν το κάναμε όλοι αυτό, γι αυτά που διαφωνούσαμε με τον Τσακαλώτο, εκεί να βλέπατε. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έκανε τον χαρακτηρισμό για αυτά που έταξε ο κ. Μητσοτάκης στα μικρομεσαία στρώματα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, την ανάπτυξη και τα έργα κλπ. Δεν υπάρχει ειδικό δικαστήριο για πολιτικό απατεώνα, δηλαδή ότι είπε ψέματα σε μια σειρά ζητημάτων και παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, τα οποία σήμερα είναι εμφανή».

Για το αν είναι «άπατρις» και «διεθνιστής» ο Μητσοτάκης, όπως είπε η κ. Τζάκρη: «Δεν είπε αυτό η κ. Τζάκρη. Δεν υπάρχει άνθρωπος οποιασδήποτε απόχρωσης του προοδευτικού χώρου που να μην είναι διεθνιστής. Δεν χαρίζουν τον πατριωτισμό σε όσους έχουν φέρει τις μεγάλες εθνικές καταστροφές».