ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δελής στον Alpha 98,9 για σποτ ΚΝΕ: Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει ρόλο συκοφάντησης των μαθητών

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2020, 12:14
Δελής στον Alpha 98,9 για σποτ ΚΝΕ: Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει ρόλο συκοφάντησης των μαθητών
Facebook Twitter Whatsapp

Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των μαθητών που έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της, για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας στα σχολεία, εν μέσω πανδημίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σποτ της Νεολαίας του ΚΚΕ που κυκλοφόρησε με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις και στο οποίο παρομοιάζονται συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι με… παπαγάλους, υπερασπίστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι (σ.σ.: στο βίντεο γίνεται αναφορά στους Γ. Πρετεντέρη, Ά. Πορτοσάλτε και Δ. Οικονόμου) έχουν αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο στη συκοφάντηση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Όπως έχουν αυτοί δικαίωμα στην κριτική, έτσι και η κομματική Νεολαία μπορεί να κρίνει», τόνισε ο κ. Δελής.

Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των μαθητών που έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της, για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας στα σχολεία, εν μέσω πανδημίας:

«Από την πρώτη στιγμή το θέσαμε στην κυβέρνηση, λέγοντάς της ότι έχει χρόνο μπροστά σου, κοίταξε να βρεις επιπλέον αίθουσες γιατί δεν μπορεί να στοιβάζονται 25 παιδιά. Η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καν με αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν πολλά κλειστά σχολεία. Υπάρχουν δημοτικοί και δημόσιοι χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Δεν ασχολήθηκε καθόλου, δεν έκανε το παραμικρό για την επίλυση του ζητήματος. Πώς τον Ιούνιο με μηδενικά κρούσματα, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία με όριο 15 μαθητών και σήμερα τα ανοίγει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι εκτεθειμένη η κυβέρνηση. Αυτό λένε και οι μαθητές, αυτό διεκδικούν».

«Η κυβέρνηση απαντά ότι αυτό το μέτρο έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Όχι για τις αίθουσες. Θα χρειαστούν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών και η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει περισσότερα χρήματα», υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΚΕ.