ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το tweet του Πομπέο για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη: «Διάλογος και ειρηνική επίλυση διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο»

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2020, 17:32
Το tweet του Πομπέο για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη: «Διάλογος και ειρηνική επίλυση διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο»
Facebook Twitter Whatsapp

Μήνυμα στήριξης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας και μέσω του Twitter. Τι έγραψε ο Μάικ Πομπέο στα social media μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ανάρτηση στο Twitter για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Μάικ Πομπέο.

«Χαίρομαι που είδα τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη στην Κρήτη, σήμερα. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την περιφερειακή πολιτική, οικονομική και ενεργειακή συνεργασία. Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την επανέναρξη διαλόγου και την ειρηνική επίλυση τυχόν διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Το πρωί της Τρίτης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο επισκέφθηκαν τη βάση της Σούδας. Εκεί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των δύο βάσεων, της αμερικανικής και της ελληνικής, και αμέσως μετά πήγαν στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14. Οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που έχουν τα ταχύπλοα CCM (Combat Craft Medium), τα οποία βρίσκονται σε προβλήτα που έχει παραχωρηθεί στις αμερικανικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε γεύμα εργασίας στο πατρικό του σπίτι, στα Χανιά. Συνδαιτυμόνες τους ήταν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.