ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική διαρροή της Άγκυρας την ώρα της Συνόδου: Μη αποδεκτή η οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2020, 01:00 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2020, 01:34
Προκλητική διαρροή της Άγκυρας την ώρα της Συνόδου: Μη αποδεκτή η οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Προκλητική δήλωση της Άγκυρας την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ γύρω από τις οριστικές διατυπώσεις που θα περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την τουρκική προκλητικότητα.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ γύρω από τις οριστικές διατυπώσεις που θα περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την τουρκική προκλητικότητα, η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Μάλιστα με μια προκλητική διαρροή επιχειρεί να συνδιαμορφώσει τα… συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, τούρκος αξιωματούχος που επικαλείται το Politico αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστό πως για την τουρκική πλευρά, η οποιαδήποτε καταδίκη, η οποιαδήποτε αναφορά σε οποιαδήποτε μέτρα ή κυρώσεις, η οποιαδήποτε εξαίρεση των δικαιωμάτων και της πολιτικής ισότητας των τουρκοκύπριων είναι απόλυτα μη αποδεκτή».

Τον τόνο και τις τουρκικές προσδοκίες από τη Σύνοδο είχε φροντίσει να δώσει από νωρίς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να επιτεθεί τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αιχμάλωτος της κακίας της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, έχει μετατραπεί σε μια αναποτελεσματική, οριζόντια, ρηχή δομή» είπε και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα στην περιοχή μας που να έχει επιλυθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αντίθετο, κάθε κρίση στην οποία έχει εμπλακεί η ΕΕ έχει αποκτήσει νέες διαστάσεις».

Υποστήριξε ακόμα πως το «τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι η απάντησή μας στην προσπάθεια να μας εξαφανίσουν από τη Μεσόγειο». Επιπρόσθετα τόνισε πως «θέλουμε διάλογο για να αποφευχθεί η σύγκρουση στη Μεσόγειο».  «Η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μας. Δε θέλουμε σύγκρουση, αλλά ούτε να καταπατήσουν τα δικαιώματά μας» σημείωσε και συνέχισε: «Η επίλυση των συγκρούσεων στη Μεσόγειο σε ισότιμη βάση, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Δυστυχώς, η στάση της Ελλάδας και των Ελληνοκύπριων από το 2003 και έπειτα απέχει πολύ από αυτή την αρχή».