ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός στον Alpha 98,9: «Το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της ΝΔ»

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2020, 11:09
Ρωμανός στον Alpha 98,9: «Το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της ΝΔ»
Facebook Twitter Whatsapp

Για την ιστορική απόφαση σχετικά με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή πήρε θέση ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Ρωμανός επανέλαβε ότι η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες, ότι δηλαδή το ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής «άνοιξε» επί των ημερών της και «έκλεισε» επίσης επί των ημερών της και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αντιπαράθεσης, αυτό που υπάρχει είναι αυτό που έγραψε ιστορία και αυτό είναι ότι με κυβέρνηση ΝΔ ξεκίνησε η δίωξη της Χρυσής Αυγής, με κυβέρνηση ΝΔ ολοκληρώθηκε η υπόθεση και είχαμε την ιστορική απόφαση. Το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της ΝΔ. Όπως ανεξίτηλη τη σφραγίδα της ΝΔ έχει και ο διαρκής αγώνας για την προάσπιση της δημοκρατίας, από την αποκατάστασή της το 74' μέχρι τη χθεσινή μεγάλη νίκη», δήλωσε αρχικά ο κ. Ρωμανός στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Αυτή η μάχη είναι διαρκής. Δεν σημαίνει ότι επειδή βγήκε καταδικαστική απόφαση, έχουμε τελειώσει με αυτήν την ιστορία. Ο κ. Παρασκευόπουλος το 2016 πρότεινε σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή και όχι ρήξη, όπως και ο κ. Βούτσης που το 2014, έλεγε ότι είναι γελοία τα στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή, είναι αστείες οι κατηγορίες και ότι είναι μεθόδευση της ΝΔ, όλο αυτό που ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς και ολοκληρώθηκε προχθές. Ο κίνδυνος υπάρχει και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός έχει ονοματεπώνυμο και σφραγίδα και προφανώς είναι χρέος κάθε σοβαρής παράταξης σαν τη ΝΔ, να κάνει τα πάντα να μην πέφτει ποτέ σε τέτοιες παγίδες. Το μεγαλύτερο όπλο στον λαϊκίσμό είναι να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε. Να σας θυμίσω ότι ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2001 με πρωθυπουργό Σημίτη και αντιπολίτευση Καραμανλή, ψηφίστηκε από σύσσωμο το κοινοβούλιο, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ».

Για τον κορωνοϊό: «Δεν υπάρχει ζήτημα για νέα μέτρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε έιναι να τηρήσουμε αυτά που υπάρχουν ήδη και έχουμε γίνει βαρετοί να το λέμε. Ο κόσμος είναι πιο ευαισθητοποιημένος τώρα σχέση με τον Αύγουστο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό».